14 февруари е денят, посветен на всички влюбени. Доскоро този празник не беше част от живота ни, но вече е добре известен на всички.

Трагичната съдба на ранно християнския светия ни трогва с романтичната си история. Император Клавдий ІІ след дълги години война с противника сметнал, че му липсват легионери и взел доста странно решение – забранил на войниците да се женят. Мислел, че по този начин ще повдигне бойния дух. Тази нова мода обаче не допаднала на бойците и те продължили да се влюбват и да създават семейства. Помагал им свещеник на име Валентин. Той не само венчал влюбените двойки, но и често играл ролята на посредник между тях – сдобрявал скараните и предавал любовни послания. Императорът сметнал това за предателство и екзекутирал горкия Валентин, което го превърнало в мъченик.

Четете още: Украсете дома си за Свети Валентин

От гледна точка на астрологията този ден също има специално значение – той отбелязва неочаквана среща благодарение на минаването на Слънцето през съзвездието Водолей. А както знаете, любовта винаги започва от първата среща.

Ако се чудите какъв подарък да изберете за любимия човек, имаме редица астрологични съвети за вас. Преди всичко избягвайте да подарявате на половинката си жълти цветя – те символизират изневярата и могат само да навредят на отношенията ви. По-подходящи са червените, розови и лилави цветя, украсени с бели или зелени панделки. Положителна енергия ще получите и от бели или светлосини цветя.

Овните, Лъвовете и Стрелците ще се радват да излязат сред хора, да отидат на ресторант и да се повеселят в компания, ако ще и многобройна и шумна. Подходящ подарък за тях ще е хубав парфюм или модерно устройство, но ще останат доволни и от прост, но изпълнен със символика сувенир или кошница плодове.

Телците, Девите и Козирозите ще се чувстват добре на театър или изложба и ще се радват да получат комплект козметика, дрехи, книги. Най-голяма радост обаче ще им донесат новите впечатления. Ако искате да ги почерпите, направете го с нещо сладко и необичайно.

Близнаците, Везните и Водолеите не искат бурни развлечения в този ден. Те предпочитат да получат като подарък фотоалбум или комплект за снимане на селфи. Най-много ще се зарадват обаче на навременно казан комплимент или неочаквана романтична изненада.

Раците, Скорпионите и Рибите очакват страстни признания, задушевно общуване и забавни подаръци. За тях най-важното е половинката им да ги поставя с една глава над всички останали. Ще се радват и на книги, сладкиши, необичайни предмети и украшения.

Четете още: 14 идеи за секс на Свети Валентин