Автор
Роси Кацарова

Хиджабът не е пречка да се превърнеш в принцеса от „Дисни“

Днес обръщаме поглед към една талантлива 20-годишна малайзийка на име Нурсямими Минхалия от Куала Лумпур, която с помощта на грима се преобразява в любимите ни принцеси от "Дисни".

Дори когато прави това обаче, младата девойка не забравя религиозната си принадлежност и не сваля забрадката, а ефектно я превръща в част от образа си.

Подобен тип превъплъщение в анимационен, филмов или литературен персонаж е истински хит сред влогърите през последните години, включително и сред тези в мюсюлманския свят.

Според много експерти преобразяването с грим и костюми от този тип, наложило се в интернет общността с термина "cosplay", се радва на голяма популярност именно в мюсюлманските страни, защото жените, изповядващи исляма, виждат в него начин да защитят хиджаба от нападките на Запада.

Умело интегрирайки забрадката в превъплъщенията си в актуални, измислени или реални персонажи, Нурсямими и още редица влогърки от арабския свят признават, че целят да покажат, че забулването не ограничава, както мнозина си мислят, а дава възможност за себеизява.

Предлагаме ви да видите и героините от любимите анимации и филми, както и реално съществуващи личности, в кожата на които влиза Нурсямими: