Застраховаме се от сега - подбрали сме няколко предмета, които можем винаги да държим в чантата си, но нека тя е малко по-голяма. (Няма как в чанта тип clutch да съберем всичко това...) Разбира се, не включваме телефон, пари и документи, защото те някак се подразбират.

Зарядно за телефон

Никога няма как да знаем как ще се завърти денят ни и къде ще се окажем в края му. А понякога имаме абсолютната необходимост да използваме телефон, дори да е, само за да си повикаме такси. Е, едно зарядно заема наистина малко място, а ако се наложи, просто можем да седнем за половин час в удобно кафе, където да има контакт до избраната от нас маса.

Слушалки

Не красотата, а музиката ще спаси света. Особено когато сте изнервени и изморени, а някое дете крещи с пълно гърло през две места от вас в метрото. Тогава албум на любима група и изпълнител може наистина да успокои нещата и да подобри настроението и настройката ви за деня.



Слънчеви очила

И то не само през слънчевите дни. Понякога очите се изморяват, а когато е прекалено светло имат нужда от малко почивка. Пък и с помощта на подходящи тъмни очила винаги можете да прикриете неподвластните на грима следи от недоспиване - нека си признаем, на всички ни се случва.

Специални принадлежности

Точно така, става дума за продуктите, предназначени за онзи период от месеца. Да, следите си календара и знаете кога е онзи ден, но тялото е непредсказуемо. А една кутия тампони или превръзки съвсем не заемат много място.

Швейцарско ножче

Не, не го ползват само мъжете. Има малки и симпатични комплектчета, в които има ножче, ножичка, пила, миниатюрна отвертка, че дори и пинсета. Полезни неща в ежедневието, а се побират дори в малкото джобче на дънките. И все пак, по-добре да са в тази компактна форма и винаги в чантата.

Вода

Навсякъде ни повтарят: хидратирайте се, хидратирайте се, хидратирайте се! Една малка бутилка вода е безценна в забързаното ни ежедневие, когато все забравяме да приемаме достатъчно течности.

Книга

Някой закъснява за среща, ние сме подранили за работа, чакаме градски транспорт или се возим в него - винаги има време да прочетем набързо няколко страници. И е добре да се възползваме от тези моменти, защото не са много в делничния ден, който е непрекъснато на висока скорост.

Нещо сладко

За пореден път го казваме: вечно сте забързани и имате нужда от енергия. Затова е добре да имате някое протеиново барче или просто малко шоколад. Защото, нека не се лъжем, заслужаваме малко да се поглезим в един работен ден, дори и в движение.

Дъвки / ментови бонбони

Свежият дъх е на първо място, а дори и да искаме, няма как да си мием зъбите в офиса или между две работни срещи. Тук на помощ идват дъвки, бонбони, онези лентички и всичко, което помага да върнем свежестта и да не се притесняваме от по-близък контакт с колеги.

Шал

Дори през лятото вечер става хладно. А ако наистина окъснеем, през нощта си е направо студено. Един добре сгънат шал може да си седи кротко в ъгъла на чантата, а да ни спаси от неприятна настинка в такъв момент.

Четете още: Тези реплики са забранени на първа среща