Автор
Woman.bg

Дамите, които казаха „НЕ“ на сутиена (СНИМКИ)

Лято е и какво по-хубаво от това да освободим бюста си от пристягащите и неудобни банели, ластици и презрамки, виещи се около и по бюста ни. Или казано по-иначе – да хвърлим сутиените!

Според експерти редовното носене на сутиен не само не предпазва гърдите от увисване, но и увеличава риска от рак на гърдата, ограничава движенията и възпрепятства свободната циркулация на кръвта. Обратното – пускането на свобода на женските форми носи със себе си редица позитиви за женското здраве. Освен че опасността от развитие на рак се понижава, неносенето на сутиен стимулира производството на колаген и еластан. Да не говорим, че гърдите ни изглеждат много по женствено, предизвикателно и закачливо.

Четете още: 8 грешки, които деформират бюста ни

Ако все пак бюстът ви е по-голям или щедрата му демонстрация е неприемлива за дадена ситуация, съветът на специалистите е да заложите на мек такъв, без подплънки и банели. Бодито и спортният сутиен също са добра алтернатива.

Най-пресният случай на открита демонстрация на женските прелести е този от преди един ден на Риана. Певицата прикова вниманието върху себе си с щедрото си деколте на световната премиера на филма с нейно участие „Валериан и градът на хилядите планети“ /Valerian and the City of a Thousand Planets/ в Лондон.

Четете още: Да или не: Роклята на Риана?