Автор
Woman.bg

Да избягаш от сватбата си - 6 невероятни истории

Да, хората се разделят с годениците си. Такъв е животът. Рядко обаче се случва буквално дни преди сватбата или на самия олтар, в очакване на заветното „Да“, освен ако не участвате в испанска теленовела.

Ето няколко интересни и леко зловещи истории за булки и младоженци, избягали от отговорността на сватбения обет.

1. Когато тя просто иска Зелена карта

„Не беше точно пред олтара, а няколко дни преди деня на сватбата. Още на втората ни среща тя ми каза, че визата й изтича след 6 месеца и аз на шега й предложих да се омъжи за мен. Така се случи, че продължихме да се виждаме и постепенно това предложение не можеше да бъде по-истинско...за мен. Да живеем заедно и да бъдем годеници беше лесно. Това, което ме накара да се откажа буквално в последния момент, беше несериозното й отношение към брака. Аз исках единствено сериозна връзка, напълно моногамна и отдадена. Тя обаче не беше готова за това. Липсва ми много, но знам, че рано или късно тя щеше да излезе от живота ми по един или друг начин, след като получи своето.“ - С.Л.

2. Бременната любовница

„Седмица преди официалната дата на сватбата той ме изостави. И под "изостави" нямам предвид класическо събиране на багажа и напускане на общото жилище. Точно обратното. Докато аз бях в командировка извън града, той искаше да доведе бременната си любовница да живее вкъщи. Изживях истински шок. Цялата организация около тържеството беше готова, да не говорим за срама от обявяването, че сватба в крайна сметка няма да има. Изпаднах в депресия. Целият ми живот до онзи момент, който се опитвах да изградя с този човек, се разпадна на малки парчета, които се забиха директно в сърцето ми. Върнах се да живея в къщата на родителите си и започнах да посещавам психоаналитик. Срещите с него доста ми помогнаха. В момента се чувствам добре и се радвам, че пътищата ни се разделиха. Той имаше доста проблеми със себе си, които проектираше върху мен, и сега се усещам много по-спокойна и уравновесена.“ - А. К.

3. Дори не й бях предложил брак

„Напуснах годеницата си месец преди сватбата. Всъщност аз така и не й предложих официално да се омъжи за мен. Бяхме в мола и тя искаше да влезем в една бижутерия, за да разгледа годежните пръстени. Така и не разбрах как излязохме от магазина с годежен пръстен в ръка. С времето тя ставаше все по-контролираща и аз в един момент просто не издържах. В деня, в който трябваше да бъде сватбата нейна приятелка ми писа ироничен СМС, че тортата е била много вкусна. Малко след това получих e-mail от бившата си годеница, в който ме пита защо въпросната приятелка ми пише съобщения. Плашещо, нали?“ - П. Л.

4. Всъщност никога не съм го обичала

„Зарязах мъжа си пред олтара. Бях в булчинската си рокля, на прага на ритуалната зала, когато осъзнах, че не мога да го направя. Вцепених се. Не обичах толкова него, колкото чувството за сигурност, което един брак предлага. Наскоро преживях развод, бях твърде млада и много уплашена. В момента той е женен и много щастлив със съпругата си. Радвам се за него, защото аз никога нямаше да мога да му предложа искрената си любов.“ - Я. В.

5. Младоженецът-беглец

Един приятел щеше да се жени, но няколко дни преди сватбата той имаше някои съмнения и повтаряше, че този брак ще бъде огромна грешка. Аз обаче го окуражих и му обещах, че всичко ще бъде наред. В големия ден всичко изглеждаше нормално, докато приятелят ми не се появи пред олтара целият облян в пот. Изглеждаше така, сякаш всеки момент ще припадне. Олюля се за момент и вече знаех какво ще последва. Той само се подпря на парапета и започна да върви бавно към изхода. Когато стигна до вратата, придоби повече смелост и започна да тича право към паркиралата наблизо кола. Аз го последвах, а той крещеше да се качвам бързо при него. Направи рязък завой и излезе от паркинга с бясна скорост. Стигнахме до Вегас и прекарахме следващите няколко дни там. Телефонът му не спираше да звъни, а той така и не го вдигна.“ - С.М.

Четете още: Колко ще струва сватбата на Пипа Мидълтън

6. Като колумбийски сериал

„Веднъж присъствах на една сватба, на която младоженците не бяха близки мои приятели. Знаете онзи момент, в който се задава ключовия въпрос: „Ако има някой, който е против сключването на този свещен съюз, нека говори сега или замълчи завинаги“. Обикновено това е рутинна процедура и никой не очаква каквато и да е развръзка, но точно в онзи момент една жена от задните редици се провикна: „Младоженецът не може да се ожени! Той е мой съпруг!“. В крайна сметка се оказа, че те наистина са женени, опитвали се да се разведат, но това така и не се случило. Сватбата беше отменена“. - Р. С.