Въпреки че всяко геройче от любимите ни анимационни е само по себе си уникално и неповторимо, все пак някъде по света съществува негов двойник. Дори и най-чудатите персонажи имат свой двойник от плът и кръв. Днес ще ви покажем някои от най-поразителните прилики между легендарни филмови герои от детски приказки и реално съществуващи личности.

Монтгомъри Бърнс и барон Джейкъб Ротсшилд



Героят от култовия сериал "Семейство Симпсън" е събирателен образ някои от най-влиятелните и богати мъже в света: норвежките бизнесмени Олаф Тон и Фредрик Олсън, американския предприемач Джон Рокфелер и барон Джейкъб Ротсшилд.

Урсула и Харис Глен Милстед



Прототипът на героинята Урсула от "Малката русалка" е актьорът Харис Глен Милстед или по-скоро сценичният му образ на мадам Дивайн.

Ариел и Мелиса Милано



Легендарната героиня първоначално била вдъхновена от съпругата на художника Глен Кийн, но финалният образ на малката русалка е двойник на тогава 16-годишната актриса Мелиса Милано.

Шрек - Морис Тиле



Морис Тиле е професионален френски кечист и вдъхновения за култовия герой, любим на много малчугани и не само - Шрек.

Бети Бууп - Хелън Кейн



Очарователната американска актриса и певица Хелън Кейн е прототипът на малката безгрижна лолитка Бети Бууп. Създателите на героинята не поискали разрешението на Хелън да използват образа й, заради което тя по-късно ги съди, но безуспешно.

Снежанка - Мардж Чемпиън



В първите десетилетия от съществуването на анимацията, тя била снимана с помощта на технология наречена "ротоскопиране", която представлява заснемане на живи образи в движение и след това рисуване по тях. Актрисата Мардж Чемпиън участвала именно в анимацията "Снежанка и седемте джуджета". Любопитен факт е, че Мардж трябвало да носи каска на снимките, тъй като главата на героинята била по-голяма.

Аладин - Том Круз



Първоначалната идея на създателите на легендарната анимация била главният герой в нея да е прототип на актьора Майкъл Фокс, но в последствие спрели избора си на Том Круз. А емблематичните шалвари били вдъхновени от широките панталони на рапъра МС Хамър.

Джини - Робин Уилямс



Кой друг би могъл да отговаря по-добре на образа на кумичния герой Джини от Аладин?

Уол-и - Уди Алън



Въпреки че Уол-и всъщност е робот неговите прототипи са актьорите Бъстър Кийтън и Жак Тати, и легендарният режисьор Уди Алън.

Четете още: Сара Джесика Паркър остаря