Мнозина известни българки не се разделят от кучетата си и могат с часове да разказват за навиците им. За някои от тях отглеждането на домашен любимец е мечта от детските години, за други влюбването в животинчето станало случайно. Вижте техните истории и помислете дали и вие няма да влезете в клуба на любителките на четириногите.

Никол Станкулова

Красивата синоптичка на Нова телевизия Никол Станкулова е пословична с любовта си към кучетата. Тя е отдадена доброволка на каузата да намери дом за всяко четириного, което живее на улицата. Лесно се сприятелява с животните и може да започне да ги гушка веднага, щом ги види. Като дете Никол получила като коледен подарък бретон шпаньола Шарлота, въпреки че първоначално искала ротвайлер.

Катето Евро

Звездата от „Оркестър без име” Катето Евро загуби едно от кучетата си преди седмица, след като Джаки бе простреляна от неизвестен със сачми в двора на къщата на актрисата. Майката на Сашо Кадиев винаги е била заобиколена от кучета, някои от които прибрани от улицата. Тя мечтаела да си има животинче като малка и затова сега не може да устои на сладките муцунки. Едно от животинчетата, прибрани от актрисата има шест пръста на краката. Всички те са любимци и на внучката й.

Гери Дончева

Водещата на новото светско предаване „Карамел” по телевизия BiT Гери Дончева обича да води своето куче по киноложки изложби. За последно то показа перчем на централната поляна в Южния парк в София на поредното издание на „Sofia Puppy Parade". В надпреварата участваха над 200 четириноги. Преди повече от година дамата си заслужи критиките на цяла България, като обяви, че току що сварените кокошки ще отидат за храна на кучетата й. Тогава тя готвеше в „Черешката на тортата” консуме-бульон без месо, което й се стори недостойно за поднасяне на гостите.

Михаела Филева

Младата певица Михаела Филева буквално не изпуска от погледа си йоркито Айра, което я придружава по концерти, телевизионни участия, турнета. Четириногото е свикнало да чака търпеливо зад сцената стопанката му да приключи участието си. Тя съзнателно си избрала джобен размер куче, за да може лесно да пътува с него. „Първото нещо, което правя сутрин, е да целуна Айра”, категорична е изпълнителката.

Радина Кърджилова

Черен добродушен лабрадор е домашният любимец на актрисата Радина Кърджилова. Аксел Дуду дори стана герой на комикс. Звездата от „Стъклен дом” се спряла на тази порода по време на снимките на сериала, където участва подобно куче. Лабрадорът бързо се сприятели и със сегашния мъж на Радина Деян Донков, а двамата дори го взеха на протест срещу безобразията в културата преди години.

Теди Кацарова

Певицата Теди Кацарова също обича да показва домашния си любимец по телевизията и затова на 20 юни го представи на Гала. Дъщерята на Силвия Кацарова разкри, че животното й било оставено от приятели, само да го гледа за няколко дни. Теди обаче се влюбила в кучето и помолила да й го оставят завинаги. Грижовната стопанка призна, че го храни малко повече, затова от няколко дни кучето й е на диета.

Четете още: Какво трябва да знаем, когато избираме домашен любимец за детето