Докато повечето хора са "закотвени" от 9 до 5 в офиса, някои имат наистина любопитни, интересни и крайно нестандартни професии. Ето няколко такива, а вие се замислете дали не бихте работили нещо толкова странно.

Тестър на матраци

Как ви звучи да подскачате на матраци срещу прилична заплата? "Това си е работа! Защо се смеете?", възмущава се Ройбен Рейносо, който се занимава именно с това. Той скача на 3 матрака на ден, като повечето от тях са с цена 2 500 – 3000 долара всеки, така че тестването им е сериозна работа.

Антихакер

Знаем хакерите от филмите, които атакуват корпорации с цел лична изгода, но все някой трябва да им противостои, нали така? В големите корпорации има отдели на антихакери, които получават средно по 92 000 долара на година (най-добре платените от тях могат да стигнат до 170 000 долара годишно!). Те помагат на компаниите, като идентифицират слабите места в системите им и пречат на "лошите хакери".

Професионално острене на моливи

И сами може да си наострите молива, но можете да делегирате това задължение на професионалист. Съвсем сериозно, можете да изпратите моливите си на Дейвид Рийс от Artisanal Pencil Sharpening, той ще ви ги подостри и ще ви ги върне заедно със сертификат за професионално острене. Услугата ще ви струва 15 долара.

Барман за вкъщи

Всички обичаме да сме на бара и някой опитен господин да ни забърква приказни коктейли. Сега вече това може да се случи и в комфорта на собствения ви дом. Джейк Самър от Северна Каролина взима по 200 долара на посещение, като носи сам необходимите приспособления и алкохол. И докато се излежавате удобно на дивана си, можете да получите някой традиционен или експериментален коктейл сами или в компания на приятелките си, без барманът да ви досажда и/или сваля.

Професионални прегръдки

Всеки понякога има нужда от прегръдка, а невинаги има подходящ човек наоколо. Е, Джаки Самуел прегръща хора за 60 долара на час, според сайта ѝ thesnuggery.org. Не е каквото си мислите - става въпроса само за гушкане. 29-годишната дама предупреждава, че това не е секс услуга и целта й е "да направим света едно по-нежно място". Изглежда има доста хора, които имат нужда от прегръдка, защото тя прави по 260 долара на ден, като на седмица обслужва до 30 души. Самуел има следните правила – тя прегръща хора само в къщата си, в леглото си, като носи пижама и бельо, а клиентите нямат право да я докосват, другаде освен по ръцете. Почти чуваме въпроса ви: "Кой плаща за такива неща?". Самуел казва, че клиентите ѝ са предимно пенсионери, ветерани от войната и хора, които в момента са сингъл.

Четете още: Впечатляващи блюда от страхотни ресторанти по света