Автор
Woman.bg

Цяла една епоха си отиде...Спряха "Дързост и красота"

Въпреки че надживя хиляди българи, и неговият край дойде. БНТ спря излъчването на един от най-популярните и безкрайно дълги американски сериали „Дързост и красота“. Слизането от екрана на Рич, Брук и другите по-нови актьори слага края на една цяла епоха, в която бяха излъчени зашеметяващите 3971 епизода. Сапунката всъщност бе най-дълго излъчваният американски сериал в българския телевизионен ефир – той върви от цели 24 години.

Последните два епизода медията излъчи в петък, а на 3 юли (понеделник) на нейно място вървеше "История.bg“ и „Светът на Япония“. Сагата е създадена по идея на Уилям Бел и съпругата му Лий Филип Бел. Повече от 300 милиона зрители в света гледат любимите си герои от сапунката всеки ден. Първият епизод е излъчен от Си Би Ес на 23 март 1987 г., а последният - номер 7000, бе излъчен на 23 януари 2015 г. по същата телевизия.

Спирането на сериала предизвика истински шок сред феновете му в България, които споделиха разочарованието и емоциите си от това решение във Фейсбук. Едни от най-цветните коментари гласят: „Шок!!! Посегнаха и на най-милото ни“, „Спряха ни „Дързост и красота“. Защо, на кого ни оставяте“, „По-голяма трагедия не съм преживявала никогиж“, „БНТ спря „Дързост и красота“, за това програмно решение мога само да кажа „Дързост и красота“!“.