Автор
Кристина Кирова

Той направи дарение за онкоболни и бе изключен от училище

Тейлър Джонас е сред тийнейджърите, които биха искали светът да е едно по-добро място, в което ние хората да си помагаме.

Именно заради това той решава да се раздели с прекрасната си къдрава буйна коса и да я продаде. Парите, които спечели, възнамерява да дари за лечението на онкоболни. 15-годишното момче от Корнуол, Англия, успява да събере цели 850 паунда, които предоставя за добрата кауза. Несъмнено постъпката му следва да бъде приета с възхищение и поздравления, но за съжаление реакцията към делото му в училището му е шокираща. Той е порицан за подстрижката си, изолиран и принуден да взима частни уроци, докато косата му не порасне до „приемлива дължина“.



Бащата на Тейлър е потресен от реакцията на училищното ръководство и дори ги обвинява в диктатура. Той споделя още, че синът му бил съкрушен от реакцията в училище и загубил желание да посещава часовете. Още на първия ден след ваканцията, когато Тейлър отишъл на училище, той бил отведен в отделна стая, където учителите му казали, че трябва да прекарва цялото си учебно време, докато косата му не порасне.



„Бях бесен, а Тейлър дори не желаеше да се върне в училище на следващия ден, налагаше се да го убеждавам. Той е почти на 16 г. и е смехотворно някой да се опитва да му налага колко дълга трябва да бъде косата му. Да му казва, че ако е с гола глава, то не бива да общува с другите деца. От училищния съвет ми отговориха, че се опитват да научат младите на норми и определени правила, но за мен това е диктатура, която не е полезна за никого“, разкри още бащата на Джонас.

Един от приятелите на 15-годишното момче също сподели несъгласието си под формата на пост във Фейсбук:

„Не съм предполагал, че училището ни може да наказва човек, който е направил нещо за добра кауза. По този начин той е лишен от контакта си с нас, както и от важни за него уроци. Следователно училището възпира развитието му и той загубва шансовете си за успех. Мисля, че не е честно ученикът, който е направил нещо добро, което заслужава възхищение и гордост, да бъде наказван и изолиран“.

Четете още: Серена Уилиямс е бременна

Постът предизвика бурна реакция в социалните мрежи и много хора подкрепиха Тейлър Джонас и обявиха постъпката на училищното ръководство за срамна.

Очаква се скоро случаят да има развитие и смелата и трогателна постъпка на Тейлър да бъде оценена подобаващо.

Четете още: Бившата манекенка Теодора Халачева е най-младият депутат