Автор
Woman.bg

TED Prize Night: Росен Плевнелиев, папа Франциск и Серина Уилямс зарадваха българската публика

26 Април, 2017. Над 400 души публика събра Prize Night: Health, Love, Life. Събитието се проведе в кино Cine Grand в столичния Sofia Ring Mall, като специален гост бе президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев. По време на коктейл преди сателитната прожекция той отправи своето послание към гостите, като разказа и няколко кратки лични истории за важността от амбицията, обединението и чувството за хумор.

Вечерта беше открита от изпълнителния директор на мола Димитриос Папулис, който представи Росен Плевнелиев. Последва и представяне на краткия филм на арх. Пламен Пламенов Мирянов, посветен на българското самосъзнание: „Нашият дом е България“.



Прожекцията на Prize Night: Health, Love, Life по сателит от Ванкувър, която освен в София се осъществява в още 800 кина по цял свят, започна с разговор между журналистика Гейл Кинг и суперзвездата на тениса Серина Уилямс. Последва емоционална лекция на д-р Атул Гаванде за това, как изглежда един спасен живот. Трета беше Анна Рослинг Ронлунд, която помоли публиката да си представи, че 7-милиардното население на Земята живее на една и съща улица, като от единия край са най-бедните, а на другия – най-богатите....

Специално послание от Ватикана и първото обръщение на папа Франциск в рамките на световна конференция – така изглеждаше четвъртата лекция за вечерта. Това беше и дългоочакваната изненадаваща личност, която беше държана в тайна до самото представяне на папата като лектор. Пълното видео можете да видите ТУК.



Танцът на Jon Boogz и Lil Buck беше прекрасна и емоционална прелюдия към последната част от вечерта: награждаването на тазгодишния носител на приза на фондацията на TED, чиято кауза получи финансиране от 1 милион долара. Победителят е д-р Радж Пунджаби от Либерия, който сподели повече за дейността си: борбата за лесен достъп до лекарства по цял свят и особено в най-отдалечените кътчета на Земята, където дори нямат лекар.

Prize Night: Health, Love, Life се проведе ден след първата сесия на TED2017, наречена Opening Night. Кулминацията на тридневната програма е в неделя, 30 април, с подбрани най-добрите лекции от тазгодишната конференция във Ванкувър. Централата на TED обяви, че тогава ще видим лекцията на серийния предприемач Илън Мъск. Оттам допълниха, че няма да има повторения с излъчените в първите два дни лекции. Събитието се нарича Highlights Session.

Вземете своя билет за Highlights Session, 30 април, още сега: VIP билети (с включен коктейл) или билети за студенти на специални цени от 15 лв. Всеки гост получава подаръчна торбичка с изненади от партньорите. Бъдете в Cine Grand, Sofia Ring Mall, не по-късно от 17:30 ч.

управителят на Cine Grand Милена Модева, изпълнителният директор на Sofia Ring Mall Димитриос Папулис, бизнесдамата Ирена Комитова, президентът Росен Плевнелиев

Последно от woman.bg