Автор
Woman.bg

Родители алармират за нова мания с екстремни селфита сред децата

Модата на екстремните селфита вече превзема и България. Родители алармират, че тийнейджъри в София са се вманиачили по рисковото хоби и се щракат на какви ли не опасни локации. В пост от петък миналата седмица разтревожен баща, регистриран във Фейсбук като Никола Кортов, се обърна към майките с призив да обърнат внимание на децата си.

„Майки, много моля да обърнете внимание на приложените снимки. Ние живеем в кв. "Гоце Делчев" и синът ми учи в Овча Купел. Това са снимки на негови приятели - от квартала, от Стрелбище и околните квартали! Много моля - ако някой разпознае детето си...или детето на познат - обърнете внимание на родителите. Страшно е! НАИСТИНА!!! Моят син пострада, за късмет не сериозно, но имаше падане и в момента вече казва, че не се занимава с това....но моля ви - вижте тези снимки! Това са от профилите на децата - общодостъпни снимки!“, написа бащата, преди да ограничи достъпа до профила си в социалната мрежа.

Припомняме, че в началото на май 14-годишно момиче загина, падайки от покрива на висока неохраняема сграда в района на една от централните столични болници, в опит си направи екстремно селфи.

Woman.bg неведнъж посвещава статии на социалните мрежи, комуникацията, която тече в тях, и колко важни или по-скоро маловажни са всъщност няколко лайка. Манията за себереализация в имагинерния свят на социалните мрежи чрез екстремните селфита обаче придобива все по-плашещи размери. Затова, родители, обърнете внимание на децата си, говорете им, убедете ги, че животът им струва много повече от няколко лайка.