Автор
Woman.bg

Пребитата акушерка от "Шейново": Искам да си върна живота обратно

"Изключително съм развълнувана от подкрепата на колегите и пациентите. Не съм очаквала такова доверие и любов". Това каза пострадалата акушерка от „Шейново“ д-р Албена Гагова в ефира на БТВ. Тя бе нападната от Владимир Стоянов, който поиска плацентата на новороденото си дете и след като разбра, че не може да я получи, посегна на лекарката.

„Смятам, че лекарската гилдия може да бъде обединена. В медицината няма място за агресия“, подчерта д-р Гагова. По думите й случаите на агресия показват, че обществото ни е болно. „Не мога да си обясня как деца посягат на лекари и учители. Това се корени във възпитанието", каза още докторката.

"Въздухът е прекрасен. Върнах си способността да чувствам и дишам. Искам да си върна живота обратно“, сподели пострадалата жена. Д-р Гагова сподели, че до инцидента не е познавала Владимир Стоянов. „Тогава го видях за първи път. Нямам представа каква беше тази маниакалност към плацентата след секциото на съпругата му", разказа още лекарката. На въпрос дали иска нещо да му каже, Албена Гагова каза: „Нищо не искам да му казвам. Очаквам всички да си свършат работата“.

Инцидентът преди дни предизвика вълна от коментари в медиите и социалните мрежи и дебат по темата за какво се ползва плацентата и може ли да се взима от болницата.