Автор
Woman.bg

Полският „Нюзуик“ за родното Черноморие: „Содом и България“

Както е известно, родното Черноморие е предпочитана дестинация за летните ваканции сред руските, полските и румънските ученици, които се славят с твърде разкрепостено поведение по българските курорти, въпреки че са под зоркото око на възпитателите си.

Според репортаж на полското издание на "Нюзуик", носещ шокиращото заглавие "Содом и България", ученици на възраст между 15-16 г. пристигат за лятната си ваканция в България, на която се отдават на безразборен секс, пиене на алкохол в неограничени количества, а някои от момичетата дори проституират. Летните лагери, които се провеждат с помощта на отговорници, които наглеждат тийнейджърите, се превръщат в секслагери, на които младежите не спират да консумират алкохол, който е твърде достъпен за тях на морето и да си организират развратни забавления помежду си. Според материала на полската медия някои от момичетата от лагера бързо набират популярност сред местните с тарифите, които предлагат за секс услуги в района на хотелите, които обитават за летния си отдих - 20 евро за френска любов и 50 евро за секс.



Един от ръководителите на лагерите, дама с дългогодишен опит като скаут, разказва пред полския "Нюзуик" за потресаващите гледки, на които често се натъква, тъй като тя трябва на всеки два часа да събира учениците, за които отговаря и да проверява дали приемат алкохол. Тя е скандализирана от пренебрежението, с което родителите и туристическите агенции се отнасят към случващото се с децата.

Според думите й тийнейджърите всяка нощ отиват на плажа и правят обиколка на атрактивните заведения, в които персоналът не отказва да им сервира алкохол. И след като изпиват огромни количества, те приемат хапчета, заличаващи миризмата на спиртните напитки, което усложнява задълженията на отговорниците. Дамата разказва още, че се е случвало да конфискува няколко бутилки от учениците, но по-късно ръководителят на групата им ги връща обратно, защото туристическите бюра не желаели да ограничават клиентите си. Въпреки крехката възраст на учениците нито едно заведение не отказва да им сервира алкохол, вследствие на което те се отдават на среднощни страсти.



Най-разпространените занимания сред скандалните групи са игрите на бутилка, безразборен секс, общите душове, а момчетата се обзалагат колко свои съученички ще обезчестят. Но въпреки скандалното и дори опасно поведение на учениците никой от отговорниците не желае да се свърже с полицията. Докога България ще бъде поле за изява на разкрепостени ученици от Полша и Русия, според вас?

Четете още: 1300 години вандализъм