Автор
Woman.bg

Наздравици по царски с българските вина на New Bloom Winery

Пет български изби участваха със свои вина на приема за 80-тата годишнина на Симеон Сакскобургготски. Една от избраните изби е New Bloom Winery от гр. Съединение. Царските особи и специалните гости опитаха белия купаж New Bloom от сортовете Совиньон Блан и Шардоне и екзотичния за България сорт Дорнфелдер, който избата единствена у нас предлага в серията F2F. Общото впечатление за българските вина беше много добро. Гостите на приема бяха приятно изненадани от сортовото многообразие, модерните технологични практики и качеството на родните продукти.

Приемът събра 400 специални гости в двореца „Врана”, сред които трима президенти - Румен Радев, Георги Първанов и Петър Стоянов, бившите премиери Пламен Орешарски, Сергей Станишев и Стефан Софиянски, представители на бизнеса, медиите и други. На събитието присъстваха и престолонаследниците на бившите монархии на всички балкански държави съседи на България. И макар не всички да спазиха дрескода на официалното събитие, наздравиците бяха по царски.

New Bloom Winery се наложи като една от най-модерните и напреднали в технологично отношение винопроизводители. Винарната разчита на 6000 дка собствени лозови масиви в Тракийската низина. Производителят работи както с добре познати сортове като Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран, Сира, Шардоне, Совиньон Блан и Мускат, така и нетрадиционните и нови за страната ни сортове Дорнфелдер, Регент и Глера (сортът, от който се прави Просеко). Винарната е изцяло обновена, а екипът енолози разполага с иновативната технология за микровинификация, която позволява да се бутилират и бутикови серии висококачествени вина. Времето на гроздобера се избира внимателно, гроздето се бере на ръка, сортира се ръчно, транспортира се в малки касетки и се подлага на минимална обработка, за да се запази в най-голяма степен силния характер на сорта грозде. New Bloom Winery налага модерни вина за модерни хора. Избата изнася българско вино в над 20 държави в целия свят. Освен сериите New Bloom и F2F, е позната на пазара с марките Pixels и Verano Azur.