Автор
Woman.bg

Най-красивата любовна история от Титаник - защо вече никой не обича така?

Днес се навършват точно 105 години от деня, в който легендарният Титаник потъва, след една изключително злощастна среща с айсберг. И както Любен Дилов правилно отбеляза във фейсбук профила си, вероятно "последният вик, който се чул от кораба е бил: „Някой да изключи тази Селин Дион!”". Истината е, обаче, че заедно с Титаник на дъното на океана потъват и няколко легендарни любовни истории, които нямат нищо общо с целувките между Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет. Затова днес решихме да ви разкажем за една вдъхновяваща връзка, която приключва на борда на знаменития кораб.

Всички сме гледали легендарната лента - спомнете си момента, когато "Титаник" потъва – всички са на палубата, опитвайки се да се спасят. Има, обаче и хора, разбрали че спасение няма и останали в каютите си. Навярно се сещате за кадърът с баба и дядо, които лежат прегърнати в леглото – трогателен момент, който би разчувствал всеки.

Ида и Исидор, които решават да пожертват живота си, за да спасят прислужницата си.


Със сигурност ще се изненадата да научите, че тази история е истинска, разказват от informiran365.net. Бабата и дядото, които виждаме във филмът, не само са напълно реални, но и доста известни. Това са Исидор Щраус и съпругата му Ида – създателите на верига магазини "Мейсис". Въпреки че бракът на двамата бил уреден от техните семейства, Ида и Исидор наистина се обичали. Всеки, който ги е познавал, смятал, че те наистина са сродни души. За времето, в което били заедно, те създали 7 деца. Заради работата си Исидор пътувал често, а когато децата им пораснали Ида започнала да го придружава.


Семейството със седемте си деца.

Прислужницата на двойката, която пътувала с тях, разказва, че когато корабът започнал да потъва и на семейството били предложени места в спасителните лодки Исидор отказал да се качи, защото все още имало прекалено много майки и деца, които не били спасени. Ида отказала заедно с него. Последвали дълги молби и увещания от страна на Исидор, но съпругата му била непреклонна и останала на кораба. Тя дала спасителната си жилетка на прислужницата и я отпратила. За последно семейството било видяно на палубата, да се държи за ръце...