Хирурзите, които се занимават с разкрасяващи процедури, определено живеят добре. Това обаче съвсем не важи за 100% от пациентите им. И то не заради гаф на медика, а заради крайна обсесия и кошмарните последствия от нея. Вижте няколко ужасяващи примера.

Като Супермен

В последните 16 години Хърбърт Чавез си е правил пластични операции, за да прилича на Супермен. Той се е подложил на 19 операции, сред които на носа, брадичката, липосукция, избелване на кожата, слагал си е импланти в корема, за да имитират коремна преса. Повечето от операциите той дори не е плащал, защото е сключил договор за реклама с пластичния хирург. Чавез непрекъснато си купува и дрехи и сувенири, свързани с любимия си герой, като е похарчил за това 10 000 долара.

Като кукла (похарчени са 100 000 долара)

Японка се е подложила на над 30 операции и е похарчила малко над 100 000 долара, за да прилича на френска кукла. Ванила Чаму по професия е модел. Днес тя изглежда съвсем различно от тинейджърските си снимки, като дори няма японски черти.

Като Кен (похарчени са 100 000 долара)

Джъстин Джетлика от Ню Йорк си е направил около 90 пластични операции, за да прилича на Кен – да, куклата Кен. Той е на 32 години и е похарчил 100 000 долара за това. Първата му операция е била на 18-годишна възраст и е била на носа.

Като кукли Барби

Валерия Лукянова е известна с факта, че си прави пластични операции и прилича на кукла Барби. Валерия си е намерила най-добра приятелка – 24-годишната Олга Олйеник, която също си прави подобни операции. Двете момичета са от Одеса и са се запознали преди 5 години в интернет. Те се издържат като четат лекции по духовно развитие на цена 50 паунда. Много от курсистите обаче май посещават лекциите, защото си падат по учителките.

Като Джесика Ребит

57-годишната Анет Едуардс, която има вече внуци, е похарчила 16 000 долара, за да прилича на героиня от анимационен филм. Тя си е правила операциите в реномираната клиника Harley Street в Лондон. Сред интервенциите са операция на носа, на гърдите и инжекции ботокс за 600 паунда.

Като дъщеря си

Джанет и Джейн Кънлиф не са сестри, а майка и дъщеря. Джанет е похарчила 13 000 долара, стараейки се да заличи разликата от 22 години, която има с дъщеря си. 52-годишната майка е вляво.

Четете още: 9 неща, които се случват с тялото ни, когато започнем да ядем по 2 яйца дневно