Автор
Woman.bg

Как наказват хомосексуалистите в Индонезия

Въпреки че живеем в свободен и либерален свят, все още в някои краища на Земята да си различен е повече от нередно, дори е престъпно.

Преди седмица двама мъже в Индонезия бяха арестувани и бичувани заради сексуалната си ориентация. Действието се развива в провинцията Ачех, намираща се в северната част на остров Суматра. Причината за ареста на двамата мъже била половият акт между тях, който според тамошните закони, все още е непростимо прегрешение. Наказанието, което се полага на подсъдимите, е публичен бой – 100 удара с камшик.



За двамата мъже се застъпи международната организация Human Rights Watch, която настоя те незабавно да бъдат освободени и наказанието да бъде отменено, защото граничи с мъчение. Според организацията законът в Индонезия, който забранява и наказва сурово еднополовите сексуални контакти и който бе приет миналата година в Ачех, нарушава човешките права. Санкциите за нарушителите са лишаване от свобода за 10 години, глоба от 1 кг злато или 100 удара с камшик. За Индонезия хомосексуалните отношения все още са нещо недопустимо и неморално, което трябва да бъде строго забранено, а нарушителите да съжаляват сурово за действията си.

Четете още: Playmate ALL STARS - гласувайте и изберете най-достойните

Всичко това се случва днес, когато развитият свят отдавна е приел хомосексуалността и хомосексуалистите дори са свободни да организират свои събития като гей паради. Необходимо ли е човек да бъде физически изтезаван, когато се е отдал на волята си и когато не се страхува да бъде себе си, без да пречи или да застрашава другите?

Четете още: Защо Джордж и Амал изпратиха съседите си на почивка