Тя е Тандо Хопа – красива 23-годишна жена, която обаче е имала нещастието да се роди албинос в Африка, където този генетичен дефект ти гарантира изолация, жестоки гонения и дори смърт.

Тандо е родена близо до Йоханесбург, Южна Африка – една от страните, в които албинизмът е най-широко разпространен в световен мащаб и една от тези, в които и до днес върлуват редица предразсъдъци и ужасяващи поверия свързани с него. Според някои местни албиносите не са хора, а духове, които носят лош късмет и трябва да бъдат избягвани, затова в определени общности те са изолирани в крайните райони, обречени на мизерия и нищета. Поради това и много често родители изоставят децата си албиноси, защото смятат, че те ще донесат лош късмет на цялата фамилия.

В други африкански градове обаче гледат на въпросния генетичен дефект като ключ към късмета и щастието и за да си осигури местното население благоденствие, то убива и разчленява албиносите, носейки части от техните тела като амулети или използвайки кръвта им за отвари и в различни магически ритуали. По данни на ООН, тялото на един албинос се продава на черния пазар за над 60 000 евро, а един крайник струва около 2 000.

В такава ужасяваща реалност израства Тандо, но тя не сломява духа ѝ, а напротив прави я по-силна и целенасочена. Тя случва на любящо и подкрепящо семейство, което я пази от опасностите, дебнещи я наоколо, и ѝ помага да се реализира.

Хопа завършва право и е успешен юрист в Йоханесбург, до един ден, когато съдбата решава да ѝ се усмихне още по-широко и преплита пътят ѝ с този на южноафриканският дизайнер Герд-Йохан Куци.

Той забелязва Тандо в един мол и силно впечатлен от фината ѝ фигура, изящните черти и грациозността ѝ ѝ предлага да отвори за нея вратите на модния свят.

Младата дама приема да се занимава с мода уж на шега, но скоро дебютира на Седмицата на модата в Южна Африка и оттогава редовно краси големите модни списания, рекламно лице е на световни марки и вече е най-успешния модел в родината си.

За Тандо защитата от слънцето е особено важна, тъй като заради нарушенията в образуването на пигмента меланин, който предпазва тялото от слънчевите лъчи, рискът от рак на кожата при албиносите е много висок.