На 18 март в княжество Монако за поредна година се проведе грандиозният Бал на розата. На бляскавото събитие, което е с благотворителна цел, се събират видни представители на синята кръв и знаменитости от цяла Европа, а събраните средства отиват във фондация "Принцеса Грейс".

От години насам домакини на кралската вечер са принц Алберт Втори и сестра му принцеса Каролин. Тази година обаче освен принцеса Шарлийн - съпругата на Алберт, която пренебрегна събитието за втори път, от бала отсъстваше и нейният съпруг.

Въпреки че отсъствието на кралските особи предизвика недоумение сред гостите, вниманието на присъстващите бе привлечено от стила и класата, които демонстрираха с присъствието си принцеса Каролин, нейната дъщеря - 30-годишната Шарлот Казираги, и съпругата на брат й – Беатриче.


Беатриче Боромео, принц Пиер Казираги, принцеса Каролина, Карл Лагерфелд и Шарлот Казираги

Шарлот беше с черна семпла рокля, обсипана с флорални мотиви и дълбоко деколте.


Принцеса Шарлот

Беатриче впечатли журналисти и видни модни дизайнери с тъмносиния си тоалет с блестящи орнаменти. Само преди три седмици (28 февруари) тя се сдоби с първата си рожба, но върху лицето й нямаше и следа от умора от безсънните майчини нощи, а формата й беше повече от впечатляваща. Това е първата й поява до съпруга й принц Пиер след раждането на сина им.


Принц Пиер Казираги и Беатриче Боромео

Виновник за великолепния и благоуханен интериор на тема виенски сецесион се оказа дългогодишният приятел на кралското семейство - Карл Лагерфелд. Дизайнерът беше кавалер на принцеса Каролин, която блестеше в стилна рокля с воали, издържана в класическите краски на черното и бялото.


Принцеса Каролина и Карл Лагерфелд

Сред гостите на събитието бяха забелязани звезди като актрисата и модел Виктория Силвстед, Сесил Кастел и великолепната Имани.


Виктория Силвстед


За първи път Балът на розата отваря врати през далечната 1954 г. Създател и организатор на пищната вечер е принцеса Грейс Монакска. Билетите за красивото събитие струват по 800 евро на човек.


Имани