Автор
Woman.bg

Децата Маугли: 7 потресаващи истории на деца, отгледани от животни

Неотдавна ви разказахме историята на момичето Маугли, наречено така от горските служители, които го открили случайно в джунглите на Индия. Според експертното мнение на психолози, имали досег с детето, то е прекарало достатъчно дълго време в компанията на маймуни, за да възприеме до голяма степен жестовете, поведението и мисленето на приматите. Преди броени дни болничното заведение дори било посетено от хора, които твърдели, че са родители на момиченцето и че то изчезнало, докато пазарували в магазин. Към момента властите все още работят по случая.

Четете още: Маугли 2 - намериха момиче, отгледано от маймуни (снимки и видео)

Оказва се обаче, че това не е първият подобен инцидент, в който невръстни деца са месеци, дори години, в близкотото обкръжение на животни. Следва да ви разкажем някои от най-фрапиращите и шокиращи истории за тях:

Иван Мишуков, 1998 г.


Иван имал злощастно детство. Детето било подложено на ежедневен тормоз от родителите си. Когато избягал от дома, той бил едва на на 4 г. Негова утеха и дом били улиците, по които невръстното хлапе просело, за да оцелее. В този период то споделяло уличните си несгоди с глутница кучета. Животните толкова се привързали към него, че го направили свой водач и лидер. Детето живяло по този начин в продължение на 2 години. Интересното в случая е, че момчето не изгубило способността си да говори. След като бил спасен, той бързо се адаптирал към социалния живот и днес води абсолютно нормален живот. За щастие Иван развил нормални социални умения.

Оксана Малая, Украйна, 1991 г.


Момичето обитавало изоставена постройка в компанията на глутница кучета, когато случайно било открито през 1991 г. След редица проучвания било установено, че детето е около 9-годишно и че е живяло с кучетата в продължение на 6 години. Откритието, което властите направили, шокирало всички. Оказало се, че родителите на Оксана били алкохолици и една нощ просто я изоставили навън. В уплахата си невръстното дете търсело къде да се скрие и така стигнало до изоставена ферма, където най-вероятно намерило спасението си в топлите прегръдки на бездомно куче. Когато Оксана била открита, поведението й наподобявало това на куче. Плезела се, изкарвала зъбите си и дори лаела. След интензивна терапия и период на адаптация и обучение Оксана постепенно придобила уменията на 5-годишно дете. Днес Оксана Оксана, която е на малко повече от 30 г., живее и се грижи за животните във ферма към местната болница, където е под постоянно лекарско наблюдение.

Джон Себуня, Уганда, 1991 г.


Джон избягал от дома си през 1988 г., когато бил на 3 г. Детето станало неволен свидетел на потресаваща гледка - видял как собственият му баща убива майка му. Детето намерило утеха в дивата прегръдка на джунглата и заживял сред маймуни. Бил открит през 1991 г. Имал огромни рани по коленете, тъй като ходел като маймуните. Съдбата на Джон обаче била благосклонна към него. Той бързо се адаптирал към новия живот и днес Джон е популярен изпълнител, който обикаля Великобритания с детския хор Pearl of Africa.

Суджит - сирачето, израстнало сред кокошки, 1978 г.


Суджит бил със забавено умствено развитие. Родителите му не знаели какво да правят с него и го изпратили да живее в кокошарника. Родителите му не след дълго починали. Дядото поел отговорност за детето, но не го извел от новото му семейство в кокошарника. След смъртта на дядото момчето било изпратено при друго семейство, но и те се държали към него по абсурден и брутален начин - вързали го като диво животно, тъй като се страхували да не прояви агресия. През цялото това време единствените звуци, които момчето издавало, били кудкудякащи.

Камала и Амала, Индия, 1920 г.


Това е един от най-известните случаи на деца, открити в дивата природа. Камала на 8 г. и Амала на 12 г. били открити през 1920 г. насред гъстите и тъмни индийски джунгли. Момичетата живеели заедно с глутница вълци. Били намерени от свещеника Джоузеф Сайн, който се скрил на дърво в близост до пещера, която децата обитавали. Камала и Амала забелязали, че някой ги наблюдава и побегнали. мъжът обаче успял да ги залови. звуците, които издавали при самоотбрана наподобявали на вълче ръмжене. ръмжали. След като попаднали в човешкото обшество, момичетата разкъсвали дрехите и отказвали да приемат друга храна, различна от суровото месо. Виели като вълчета, а телата им били деформирани - краката и ръцете им били по-къси от нормалното. Проучванията установили, че дори сетивата им били обострени подобно на тези на техните четириноги събратя. Амала починала на следващата година след залавянето си. Камала успяла да се научи да ходи и да изговаря няколко думи, но и тя напуснала белия свят през 1929 г. от бъбречна недостатъчност.

Момчето- леопард, Индия, 1912 г.


През далечната 1912 г. в дивите джунгли на Индия попада двегодишно дете. три години по-късно то е открито случайно в компанията на три малки леопардчета. Когато детето било върнато при семейството му, то ръмжало като леопардче. Били необходими много усилия и време, за да се научи да говори и да ходи нормално. Съдбата обаче не била благосклонна към него и не след дълго детето изгубило зрението си.

Виктор, Франция, 1797 г.


Това е една от най-добре и подробно документирани истории от края на 18-и век. Виктор бил изоставено дете, което прекарало 12 години от живота си при изключително сурови условия насред дива френска местност. След като злощастното дете било открито, то не могло да говори нито дума. Учените били удивени от издържливостта на голото му тяло и на факта Виктор да е оцелял толкова дълго време на минусови температури. Снегът изобщо не го плашел. за жалост Виктор не успял да се социализира и напуснал този свят в психиатрична болница на 40-годишна възраст.