Днес една от най-слънчевите млади и нашумели актриси на българската сцена празнува 30-ия си рожден ден – Силвия Петкова!

Може би повечето от вас я познават от успешните й роли в телевизионните продукции „Под прикритие“ и „Революция Z” или с участието й в „Непобедимите 2“, „Киприянови молитви“, „Жената на моя живот“, “Островът“, „Лов на дребни хищници“, „Радостта и тъгата на тялото“. Почитателите на театъра със сигурност са гледали постановките „Тирамису“, „4 стаи“, „Анна Каренина“, „Скачай“ и „Напразни усилия на любовта“, в които очарователната актриса участва.



Силвия Петкова е родена на днешната дата през 1987 г. в София. Рано избира посоката на професионалния си път и през 2010 г. завършва НАТФИЗ в класа на проф. Здравко Митков и дори е избрана за любимец на випуска. По-късно се превръща в една от звездите на театър „София“. Младата актриса дълго време бе известна в средите като любовта на Калин Врачански. Двамата бяха 8 години заедно. По думите на Силвия, те са споделяли общ живот, а в момента продължават да поддържат приятелството си.

Към днешна дата актрисата е повече от щастлива в любовта. От няколко години половинката в живота й е режисьорът Зоран Петровски. Всъщност запознанството им датира отдавна, но искрата помежду им пламва едва на снимачната площадка на „Под прикритие“. В края на 2016-а г. Силвия Петкова стана майка за първи път, а само няколко месеца по-късно започнаха снимките на филма „Никой“, в който тя играе главна роля.



Екипът на Woman.bg поздравява Силвия Петкова по случай празника й!

Четете още: Седем филма за истински винолюбители