Автор
Ева Лъчезарова

Анимационно филмче показа как обществото убива креативността ни

Съвременното общество непрекъснато се опитва да ни постави в удобна Матрица, в която има малко или почти никакво място за креативност. Ежедневието ни се превръща в постоянно повтарящи се действия, които буквално ни изцеждат и ни превръщат в сиви сенки на самите себе си.

Късометражното филмче с множество награди, което носи името Alike, със сигурност ще докосне струна във вашето сърце, за която отдавна сте забравили. Ще си припомните миговете в детството, в които сте били любопитно развълнувани от всичко в живота си, но матрицата ви е засмукала безвъзвратно в собствения си коловоз. Видеото е дело на испанските аниматори Даниел Мартинес и Рафа Кано Мендес и е изключително ценен 7-минутен урок за всички родители. Ако имате детенце, никога не забравяйте колко е важно да го оставите само да избере пътя на своето приключение.

Двамата аниматори са посветили видеото на семействата си и на това "да помогнат на всички да не изгубят собствения си цвят".

Изключително рядко ни се случва да поспрем хамстерското колело, на което сме се качили в ежедневието си и да отделим време, за да си припомним мъничките и най-ценни неща в живота. Затова ви предизвикваме да отделите няколко минутки и да дадете шанс на Alike: