Автор
Woman.bg

3 часа в машината на времето - Си Си Кеч, Сандра и Саманта Фокс в София

"Тогава мечтаехме просто за чифт нови дънки и кожено яке, чакахме се на "Аптека" или на "Кравай" и слушахме диско. Това беше нашият начин да покажем на света, че сме млади, че сме силни и че имаме мечти. Кафето навсякъде още беше "Нова Бразилия", а чорапогащниците все се късаха. Лепяхме бримките с лак, или ги шиехме с тънък шев и всички бяхме еднакво бедни, заблудени и влюбени. Затова сигурно толкова танцувахме. Събирахме се вкъщи, излизахме до Кравай или просто чакахме някой да каже, че прави купон. И бяхме щастливи. Господи, колко щастливи бяхме..." Това ми разказа Ели, 45-годишна адвокатка, която си тръгна от концерта на Си Си Кеч, Сандра и Саманта Фокс, който се състоя вчера в София с насълзени очи. "Никога не съм вярвала, че ще ги видя на живо и трите заедно. Никога", споделя ми Ели и даже повишава тон - "Ти не знаеш колко яки години бяха тогава!".


Да... тричасовият концерт на диско дивите от 80-те и 90-те наистина накара хилади българи да се почувстват в машина на времето. Да си припомнят онзи сподавен аромат на цигари и лош алкохол от любимото им барче от миналия век, първите свалки, първите джинси и първата любов.
Зала "Арена Армеец" едва побра феновете на трите певици, превърнали се в емблема за своето време. Иконите на евродиското пяха от сърце. Всяка по един час за своите верни фенове. И направиха страхотен концерт. Ама наистина.


"И нищо, че вече съм сбръчкана и имам 30 чифта обувки и 50 чифта джинси в гардероба. Сега те изобщо не са ми важни. Сега разбирам колко много съм имала, когато нямахме пари за храна през 90-те."Така ме изпраща Ели. А аз просто нямам какво да й кажа...Пея си "Touch me" на Саманта Фокс и утре отивам да изпия едно кафе на пейките пред "Кравай". Те поне още са там.