Началото на май е и си мислите, че вече няма много време до плажния сезон, а имате няколко излишни килограма? Тук сме ви събрали няколко дребни идеи как да се справите бързо, да повишите тонуса си и да се почувствате по-добре в кожата си, преди да дойде време да се разположите на шезлонга на пясъка.

Спрете да закусвате с баничка и боза. Същото важи за всякакви тестени закуски, а и за сандвичи, дюнери, бургери, пици и т.н.

Започнете да ходите на работа пеша или с колело (за всички от София: освен ако не работите на Околовръстното или около летището). Не е особено безопасно, особено като имаме предвид какви шофьори има по родните улици, но с малко старание ще си направите удобен и сравнително сигурен маршрут.

Пийте повече вода. Да, знаем, че знаете. Пийте още повече вода. Много често човешкото тяло бърка усещанията за глад и жажда. А е доказано, че топла вода с малко мед на гладно сутрин притъпява апетита през деня.

Ако пиете кафе, нека е черно или с мляко, но със сигурност без никаква захар и сметана.

Нека едно от храненията ви през деня е само от плодове или зеленчуци (ако е салата, нека е без дресинг и без сол).

Започнете някакви тренировки. Но не вкъщи, а в зала, където да отивате с идеята, че ще спортувате здраво. Фитнес, аеробика, кросфит, каргоджъмпс - важното е да има интензивно натоварване и да не пропускате тренировка с глупави оправдания.

В дните, в които нямате тези тренировки, правете няколко серии коремни преси, клекове и бърпита вкъщи.

Намалете или (ако можете) направо спрете алкохола. Не се пълнее само от много бира - водката и уискито са много калорични, а коктейлите са си един сладък захарен кошмар за фигурата ви.

Като стана дума за тренировки и по-конкретно за фитнес – ако по принцип тренирате, увеличете броя на седмичните тренировки с една. Веднъж седмично ходете на фитнес само за кардиоупражнения (което не ги изключва в останалите тренировъчни дни). Велоергометър, кростренажор, степер, бягаща пътечка - редувайте ги и намерете оптималната комбинация, която усещате, че гори мазнини.

Спрете да ходите до магазина, аптеката и едва ли не до мазето с колата си. Нищо няма да ви стане, ако се пораздвижите.

Ако работите в офис, опитайте на всеки час да ставате под различни предлози, за да се раздвижите - сипвайте си вода, направете си кафе, оправете си грима...

И последно, но не и по важност: не пренебрегвайте удоволствията в живота заради някаква мания по перфектна фигура. Да, със сигурност ще се чувствате по-добре, ако сте примерно със 7 кг по-слаби, но дребните радости в живота всъщност ни правят дори малко по-щастливи.

Четете още: Четири прости правила за фина фигура

(в материала има продуктово позициониране)