2016-а ще остане в съзнанието на мнозина като годината, когато любовта умря.

Защо казваме това ли? Ами само са няколко месеца едни от най-известните и привидно стабилни двойки, не само в Холивуд, но и у нас, се разделиха, хвърляйки в смут обществеността. А защо днешните двойки се разделят толкова лесно е интересна тема, която обсъждаме ето тук!

Вижте за кои точно звездни раздели говорим, но имайте предвид, че както е започнала годината, през следващите месеци в списъка може да се прибавят и още двойки.

Дженифър Майър и Тоби Магуайър

"След много емоционални разговори и размишления, ние взехме решението да се разделим като двойка", споделиха звездите в официално обръщение. "Като отдадени родители основния ни приоритет си остава отглеждането на детето ни, запазвайки любовта, уважението и приятелството помежду си".

Анджелина Джоли и Брад Пит

Признаваме си, че това е звездната раздяла, която най-много ни срази. Явно не само нас, защото от 20 септември, когато Анджи е подала документи за развод, до днес не минава и ден, в който темата за края на Бранджелина да не бъде разисквана в онлайн пространството. Слуховете относно причината за финала на брака са разнообразни и варират от проблеми на Брад с Мадокс, през изневяра от страна на актьора с Марион Котияр, до връзка на Джоли с бодигарда на семейството.

Александра Богданска и Данаил Петканов

Лудият репортер на Нова телевизия също се раздели с приятелката си - модела Александра Богданска, но за разлика от всички други в днешния ни материал, той избра да направи това по доста брутален и публичен начин - решение, което със сигурност бе излишно и меко казано проява на лош вкус.

Защо казваме това ли? Ами защото смятаме, че не е необходимо, а и нормално, да извикаш вече бившата си половинка на паркинг, за да ѝ върнеш нещата или по-скоро за да я замерваш с вещите ѝ, след което да качиш клипче на случката в социалните мрежи, придружено от статуса: "Когато разбереш, че приятелката ти е ковра", така че да си гарантираш, че унижението на девойката ще бъде пълно.

Дори и тя наистина да е изневерявала, нима двама зрели възрастни не могат да се разберат без да си изкарват кирливите ризи пред обществото и без да се стига до изкривени прояви на защита на мъжко его, открояващи се с обидни публикации във фейсбук.

Лейди Гага и Тейлър Кини

След пет години заедно началото на лятото звездите съвсем неочаквано се разделиха. Изказване на певицата, че двамата все още се обичат и "и си дават пауза" обаче успокои феновете ѝ, че в случая става въпрос за почивка, а не за окончателна раздяла.

Даян Крюгер и Джошуа Джаксън

Друга привидно щастлива и стабилна двойка, която очаквахме скоро да мине под венчилото. Уви обаче двамата решиха след 10-годишна връзка, че е време не за заветното "да", а за довиждане.

Тейлър Суифт и Калвин Харис/ Том Хидълстън

Двамата бяха една от най-популярните двойки в музикалния бранш и... най-лигавите. Изглежда обаче зад цялата публична демонстрация на чувства са се криели проблеми, защото началото на лятото двамата се разделиха.

Калвин заяви, че въпреки това двамата "продължават да изпитват силна любов и уважение един към друг", но по всичко изглежда, че мнението му се промени, след като само седмица след края на отношенията им Тейлър вече излизаше с актьора Том Хидълстън.

Тяхната връзка отново бе белязана от сърцераздирателни демонстрации на любов, но въпреки това завърши толкова бързо, колкото и започна.

Амбър Хърд и Джони Деп

По-малко от година след бахамската им сватба Амбър подаде молба за развод, обвинявайки актьора в психически и физически тормоз. Деп отрече, а известните му бивши се надпреварваха да го защитават, всъщност обществеността като цяло се настрои против Амбър и я обвини, че с твърдението си се опитва да извлече финансова изгода.

Хърд обаче разпространи клипове на пияния и агресивно държащ се с нея актьор, които накараха мнозина от обвиняващите я в лъжа да замълчат.

В крайна сметка двамата се разведоха средата на август, заявявайки се разделят с най-добри чувства и взаимни благопожелания и се отказват от обвиненията по адрес на другия. Въпреки че няма официално потвърждение за това, медиите твърдят, че Амбър е получила 7 милиона долара обезщетение, част от което възнамерява да даде за благотворителност.

Антония Петрова и Александър Бередин

Мис България Антония Петрова също подаде молба за развод тази година и учуди сънародниците ни с признанието, че всъщност със съпруга ѝ милионер не живеят заедно от близо две години.

"Обявявам го тук и сега. Искам да кажа, че решението за този развод е изцяло мое. Александър е против и не иска да се развеждаме. Няма изневяра и няма намесен трети човек." Това заяви в предаването "Папараци" скандалната миска.