Районът Холивуд Хилс (в превод – Хълмовете на Холивуд) заема около 18.2 кв. километра и е дом на 23 000 души. Той се намира между Холивуд Боул, Грифит Парк и Форест Лоун Мемориал Парк (гробището на звездите).

Наблизо са Юнивърсъл Сити и Бърбанк – други звездни райони, за които може да сте чували. Тук домовете са ужасно скъпи и обградени с високи огради, защото в тях живеят някои от най-известните актьори и музиканти в света.

Организират се разходки с автобуси за туристи, като екскурзовод обявява покрай чие имение минават в момента. От домовете тук, се открива гледка към Ел Ей.

Вижте кои звезди избраха да живеят високо над Холивуд:

10. Леонардо Дикаприо

Дикаприо притежава няколко домове. Един от тях е в Холивид Хилс. Той си го закупи за 2 млн. долара, малко след като излезе хитовия филм „Титаник“. Леонардо е закупил и два парцела земя до дома си, само за да си осигури спокойствие. Поръчал е построяването на голямо баскетболно игрище в двора.

9. Робърт Патинсън

Звездата от „Здрач“ купи дом туй през 2014 година за 2.1 млн. долара. Той е доста уединен и автобусите с туристи не могат да минат покрай него. В къщата има две спални, камина, басейн.

8. Киану Рийвс

Рийвс си купи този дом през 2003 година. Той има 4 спални, 4 бани, инфинити басейн. Миналата година негова луда фенка успа да прескочи оградата, да се съблече гола и да поплува в басейна му. Била толкова уверена, че служителите в дома не били сигурни дали тя не е някоя приятелка на звездата. Те му се обадили да го попитат и той извикал полиция, тъй като не очаквал гола гостенка в басейна.

7. Зак Ефрон

Тази къща струва 3.995 млн. долара. Има къща за гости, басейн, винарска изба.

6. Хали Бери

Бери в момента продава тази къща за 15 млн. долара. Това е същия дом, в който бившия й съпруг и настоящия се сбиха и влязоха в заглавията на медиите.



Още звездни къщи, разположени на високо по хълмовете на Холивуд, вижте ТУК