Автор
Woman.bg

Звездни имена в "Лешникотрошачката" и "Пепеляшка"

Народната артистка на Русия Екатерина Березина е примата на Московския театър за класически балет, която ще танцува в постановките „Лешникотрошачката” на П.И.Чайковски и „Пепеляшка” на С.Прокофиев.

Березина е в трупата вече 24 години и в репертоари си има водещите партии в „Лебедово езеро”, „Жизел”, „Дон Кихот”, „Ромео и Жулиета” и т.н. и по-скоро може да се каже, че няма главна роля, която тя да не е танцувала. Критиката винаги е била безкрайно благосклонна към нея, тъй като талантът й е неоспорим. „Уникално дарование” и „абсолютен перфекционизъм” са определенията, които най-често присъстват в отзивите за представянето й.

Лауреат на редица международни балетни конкурси. В „Лешникотрошачката” я видим Екатерина Березина в ролята на Мари , а в „Пепеляшка” в едноименната роля.

Другото голямо име е Марина Ржанникова – заслужила артистка на Русия.

Представленията на Московския класически балет започват с „Лешникотрошачката”на П.И.Чайковски на 10 декември, Велико Търново, ДКС „В.Левски”, 11 декември, Пловдив, Зала „Колодрума”, 12 декември – София, НДК. На 13 декември в София и 15 декември в Старозагорската опера ще бъде показан спектакъла „Пепеляшка” на С.Прокофиев.

Билети в мрежата на Ивентим. Организатор „Жокер медиа