Автор
Woman.bg

Звездите превръщат недостатъците си в достойнства

Известните личности също са хора. Без помощта на професионалните гримьори, стилисти и фотошоп, звездите имат много недостатъци, заради които обикновените момичета често стигат до отчаяние. Как да превърнем минусите си в плюсове и да се научим да се гордеем със себе си?

Разбира се всички искаме да бъдем красиви, даже не просто красиви, а идеални. Като онези холивудски звезди, които ден след ден показват на червените пътеки своите перфектни фигури, прически, грим... Да, всичко това звучи (и изглежда) много впечатляващо! А ако видиш и професионални фотосесии с участието на същите дами, директно хукваш да изхвърляш всичко вкусно от хладилника. От една страна това е добре. Все пак е някаква мотивация. Но от друга страна експресните диети и „влизания в норма“ често завършват плачевно. Човек не може да се отърве бързо от нещо в себе си, без да навреди на здравето си, пък за продължителна и усърдна работа често ни липсва воля. Затова си купуваме поредното лъскаво списание и кутия бисквити/сладолед/бонбони (зависи какво обичате), прелистваме страниците, тъпчем се и плачем...

Разбира се човек трябва да се стреми към съвършенството и никой не е казал, че ако Ким Кардашиян има внушителни форми (по-внушителни с всеки изминал ден), можем да си лежим на дивана и доволно да си дебелеем. Кардашиян не е най-добрият пример и впрочем самата тя неведнъж е казвала, че за нея е било почти психическа травма да напълнее. Общо взето няма идеални хора. И дори всичките ни идоли, чиито усмивки, гърди, коси, крака и т.н. мечтаем да имаме, най-често са просто майстори на маскировката. Така че не бързайте да завиждате! Представяме ви няколко звезди със забележими (или не съвсем) недостатъци. Ние все се измъчваме с мисли за тези минуси, а холивудските диви със същите „проблеми“ печелят все повече пари и слава всеки ден.

Кийра Найтли и малките гърди

Кийра Найтли не само има откровено чувствени и еротични фотосесии, на които ясно се виждат скромните й форми, но и никога не е криела, че малките й гърди не я тревожат. Напротив, тя се гордее с тялото си, което се потвърждава от скандала около постера на филма „Крал Артур“, на който гърдите й бяха умишлено увеличени. Актрисата поиска този ефект да се махне и заяви, че харесва фигурата си такава, каквато е.



Блейк Лайвли и целулита

Краката на Блейк уж винаги са били идеални – стройни, дълги и прави. Не крака, а мечта! Но самата актриса още преди няколко години призна, че има и недостатъци. Имала целулит, но предпочита да го има, отколкото да се лиши от сладкишите. Разбира се този проблем засяга много жени, при това е прието целулитът да се смята за ужасен недостатък. Да, той никак не краси жената, но трябва ли да се терзаете толкова за него, ако дори Лайвли не го смята за нещо срамно?

Снимки: GETTY IMAGES

Кейти Пери и проблемната кожа

Всъщност повечето звезди имат проблемна кожа. И нищо чудно – пробвайте всеки ден в продължение на дълги години да си правите професионален тежък грим и да се преобразявате за различни роли! Под „маската“ това може да не се вижда, но щом звездата излезе до близкия магазин без грим, папараците веднага снимат това, което е било толкова старателно прикривано. Ясно е, че никоя жена никога не би се зарадвала да има проблемна кожа. Но това не е и повод за паника. Преразгледайте менюто си, идете на лекар, направете си хормонален анализ, или пък просто чакайте като Виктория Бекъм след поредната бременност пъпките да си минат сами като по чудо!



Парис Хилтън и големите крака

Комплексът „стъпала като плавници“ е доста разпространен сред жените. Всички искаме да имаме малки ходилца като на японска гейша. Но не всички са готови да страдат заради природните си дадености! Парис Хилтън например се чувства съвсем комфортно. Според слуховете краката й са между 42 и 44 номер (твърди се, че и стъпалата й са криви, но това трудно може да се провери). Правилните ъгли на снимане и отработените пози й позволяват да отвлече вниманието от тези части на тялото.



Сара Джесика Паркър и пълното несъответствие с идеала

Сигурно всяка от нас се е поглеждала в огледалото с мисълта „И носът ми е твърде голям, и устните твърде тънки, овалът на лицето ми е грозен, краката ми са къси, а ръцете твърде слаби, косата цъфти и изобщо всичко, ама всичко не е, както трябва!“. А сега погледнете една от най-често копираните звезди – Сара Джесика Паркър. Да, лицето й е твърде издължено, носът и той, краката – криви и костеливи, има още редица други недостатъци, но... Кой не обича Кари Брадшоу? С нейната маниакална страст към скъпите обувки и гардеробните, с мечтата й да намери любовта на живота си? Да, „Кари“ никога не е била еталон за красота, но при това именно нея сме запомнили най-добре, именно тя е станала икона на стила и пример за подражание. Може би вашата нестандартна красота също ви дава шанс да станете пример за другите?

Снимка: hairworldmag.com

Мерил Стрийп и старостта

Едно ни плаши много повече от кривите носове, големите стъпала и пъпките – старостта. С останалите „проблеми“ винаги можем да се справим при желание, а от старостта не можем да избягаме. Но не изпадайте в депресия заради новопоявилите се бръчки. Това е глупаво и няма да ви помогне. Къде по-градивно е да вземете пример от звезди като Джейн Фонда и Мерил Стрийп. Вижте колко добре изглеждат на тяхната възраст! Всичко – от външния им вид до начина, по който се представят – събужда у нас желание да бъдем същите като тях на тези години. Спомнете си прочутия филм „Дяволът носи Прада“ - специално боядисаните за ролята посребрени коси на Мерил Стрийп само й придадоха аристократизъм и висок статут.

Снимка: www.reuters.com