Истината е, че живеем в свят, в който външният вид продава, а най-малкото отклонение от общоприетите стандарти за красота мигновено се приема за недостатък и то такъв, който трябва да бъде прикрит на всяка цена.

Несъмнено тези изкривени и нереалистични представи, властващи в обществото ни, се дължат на съвременната шоубизнес индустрия, която чрез изпипани до съвършенство образи упорито се опитва да ни убеди, че красотата се крие някъде между тялото с перфектни мерки, силно изразените скули, бляскавата коса, сияйната кожа и плътните устни.

Не, истината е, че красотата е субективно понятие, което не може да бъде поставено в рамки, а звездите, които ни се натрапват като модели за подражание, всъщност въобще не са толкова перфектни.

Съвременната визия, която известните дами демонстрират по страниците и кориците на списанията, е не дадена от Господ, а получена с помощта на фотошоп програми.

Чрез прецизна обработка на снимки посредством фотошоп програма външният вид на знаменитостите се доближава до съвременните изкривени представи за красиво. В резултат пропорциите на ханша, талията и бедрата са намалявани, за сметка на бюста, който често е значително увеличен. Несъвършенствата на тялото като стрии и целулит са заличени, като същото важи и за кръговете под очите или зачервяванията на кожата по лицето.