Колкото и лошото време навън да не подсказва за това, пролетно-летния сезон вече се задава на хоризонта и носи със себе си множество слънчеви лъчи, които нежно ще обагрят косите ни.

Затова именно сега е най-подходящото време да промените визията си, защото една нова прическа несъмнено би била идеалният начин да посрещнете и отпразнувате възраждането на природата.

А какъв по-добър избор на прическа от прическата боб, известна още като каре, която не само е сред хитовите тенденции в косите през последните 1-2 години, но и е любима на голям част от звездните дами.

Карето в косите не само изглежда елегантно, но и предлага разнообразен стил всеки ден, защото в зависимост от дължината на косата и продуктите, които използвате за стилизирането й, може да получите различен боб.

Вижте 4 актуални варианта на прическата боб, които звездите обожават:

Асиметричен боб

Характерно за този вариант на карето е, че косата е по-къса от едната страна, а пътят най-често е на една страна. Косата се носи права, гладка и бляскава, за да постигнете този облик обаче ще ви е необходимо малко свободно време и преса за коса.

Дълъг боб

При този вариант на прическата, наричан още lob (long bob), дължината на косата стига до раменете. Звездите най-често носят дългия боб с крайща завити навътре. Лесно може да стилизирате косата си по този начин с помощта на дебела кръгла четка и лак за коса.

Къс боб

При тази разновидност на карето, позната още като baby bob, косата стига до нивото на ушите като едва ги скрива. Въпросната прическа е много предпочитана, защото се поддържа много лесно, и не се нуждае от специална намеса за стилизиране. Достатъчно е като излезете от банята, да я изсушите със сешоар и леко да я намачкате с пяна, ако искате по-небрежна прическа.

Къдрав боб

Той се откроява със секси и дръзко излъчване, което го превръща в идеалния избор за вечерно събитие или парти.

Къдравия боб се постига изключително лесно, като единственото, което трябва да направите, е да изсушите косата с дифузер или да я навиете на ролки.