Автор
Woman.bg

Звездите на Сатирата на едно място за представянето на автобиографичната книга на Никола Анастасов „Истории с усмивки“

Този вторник ще се състои събитие, което редакторският екип на Woman.bg с нетърпение очаква.

Става дума за представянето на автобиографичната книга на големия български комедиен актьор Никола Анастасов "Истории с усмивки", организирано от Издателство "Слънце" и книжарница Хеликон – България.

Събитието, което несъмнено си заслужава да посетите, ще се проведе на 25 октомври от 18:30 ч. на бул. „Цар Освободител“ 4 в книжарница Хеликон – България, като специален гост на вечерта ще бъде Светослав Пеев, а книгата ще представи Ирина Канушева - журналист, театрален и кинокритик.

"Истории с усмивки" е точно онова малко сладко бягство в спомените – за големи театрални спектакли и значими кинорежисьори, за талантливи актьори и артистични празници, от което имаме нужда днес. Тази книга е още по-важна във време, когато дефицитът на искрени емоции е завладял живота ни, защото е открита територия за хумор и любов, в която всеки е добре дошъл.

Книгата прелива от весели и драматични случки, разказани с познатото чувство за хумор и самоирония от Кольо Анастасов. Най-бляскавите години на Сатиричния театър, прохождането на телевизията в България и други славни истории от работата му в радиото и киното в продължение на повече от половин век, създават пъстрия портрет на един артистичен талант. Винаги на предна линия, там, където е най-трудно, но и най-благодатно, с най-добрите и можещите на своето време, един от тях, Кольо си остава човекът-усмивка, дарил с незабравими емоции хиляди хора.

Животът на Никола Анастасов отново е пред вас – превърналата се в библиографска рядкост автобиография на актьора се издава обновена и допълнена от издателство „Слънце“.