Въпреки че гонят оригиналност и неповторимост, холивудските хубавици често копират образа и имиджа на други известни личности.

А на някои не им струва и грам усилия да се представят за своя колежка.

Вижте нашия „Топ 5“ списък на звездите-двойници:

1. Натали Портман – Кийра Найтли

Това е може би най-известната двойка от списъка. А и Найтли е частично задължена на Портман за успеха си – Кийра е играла двойничката на Натали в „Междузвездни войни – епизод 1“. Момичетата имат сходна форма и цвят на очите, еднакъв оттенък на косата, подобна форма на лицето и устните. А разликата във възрастта им е минимална – докато Найтли наскоро навърши 27 години, Портман стана на 31.

2. Кейти Пери – Зоуи Дешанел

Момичетата имат разлика във възрастта от пет години (Зоуи е на 32, а Кати – на 27) и различни професии, но това не им пречи да си приличат поразително много. Еднакви светлосини очи, ярка тъмна коса, а и формата на носа и брадичката при двете е абсолютно същата. „Аз не мисля, че сме като близначки, но при това е глупаво да отричам, че с Кейти си приличаме много. И нямам нищо против – тя е голяма хубавица!“, казва Дешанел.

3. Нина Добрев – Виктория Джъстис

23-годишната звезда от сериала „Дневниците на вампира“ Нина Добрев има просто невероятна прилика с 19-годишната американска певица Виктория Джъстис. Последната впрочем няма нищо против: „Всеки ден ме бъркат с Нина! Кой ли не! Но аз нямам нищо против – Нина е страхотна“.

4. Лейтън Мийстър – Минка Кели

И двете са актриси от сериали, и двете са високи и стройни, и двете се смятат за модни икони и образци за подражание. Звездата от „Клюкарката“ Лейтън Мийстър и актрисата от „Ангелите на Чарли“ Минка Кели са приятелки, а благодарение на сходната си външност са получили и ролите си във филма „Съседката“.

5. Айла Фишър – Ейми Адамс


Двете червенокоси актриси толкова си приличат, че понякога ги бъркат не само случайните минувачи, но и режисьорите и кастинг-директорите. Момичетата все пак имат различия в кариерите си – Адамс е многократно номинирана за „Оскар“ и „Златен глобус“, а Фишър все още е известна само с ролята си в комедията „Тайните на Беки Б.“. Впрочем коментарът на Айла относно приликата й с Ейми е следният: „Ако филмът стане хит, значи главната героиня е изиграна от Айла Фишър. А ако е пълен провал – от Ейми Адамс!“.