Има няколко основни теми, които неизменно изправят обществото на нокти и предизвикат задълбочени дебати, които за жалост често пъти прерастват в шумен публичен конфликт.

Именно това се случи и миналия месец, когато в интервю за италианското модно списание Panorama Доменико Долче се определи против ин витрото и сурогатните майки и нарече децата дошли на бял свят по този начин "синтетични".

"Раждаш се от баща и майка (...). Най-малко, поне така трябва да става, и затова аз не съм много убеден в децата, родени от химията, синтетичните бебета, от утроби под наем, от сперма, избрана по каталог", са точните думи на знаменития дизайнер пред ежемесечника.

Репликите му само за часове обиколиха световните агенции и предизвикаха истински скандал, като най-засегнат от изказването се оказа сър Елтън Джон, който заедно с партньора си Дейвид Фишър има двама сина от сурогатна майка - Закари и Елайджа.

Певецът не скри неприязънта си към позицията на дизайнера и остро го разкритикува в Инстаграм страницата си: "Как се осмелявате да определите моите прекрасни бебета като "синтетични"? Срам за вас, които сочите с малките си морализаторски пръсти "ин витро" оплождането, което позволи на легиони от хора, изпълнени с любов, както хетеро, така и хомосексуални, да реализират мечтата си да имат деца. Вашето архаично мислене е напълно остаряло като колекциите ви. Никога повече няма да нося Dolce & Gabbana #BoycottDolceGabbana".

И въпреки че мина цял месец злополучното изказване на дизайнера продължава да бъде широко обсъждана тема. Много звезди подкрепиха Елтън Джон и осъдиха позицията на Доменико Долче и това е съвсем естествено, защото десетки знаменитости са се сдобили с наследници именно по този начин.