Днес отново обръщаме поглед към онези грешки на звездите, коствали им не само милиони, но и по-голяма слава и любов от страна на феновете.

Да, точно така, ще ви покажем поредната порция актьори изпуснали филмови роли, впоследствие превърнали се в легендарни. Вижте първите части на материала тук, тук, тук и тук!

Някои от кино звездите сами отказват предложението на продуцентите и решават да не приемат дадена роля, а други не успяват да се преборят с конкуренцията в лицето на колегите си и не спечелват възможността да се превъплътят във въпросния персонаж, но вярваме всички до един съжаляват, че не са изиграли въпросните роли, защото те са наистина емблематични. А кои са те и кои са актьорите, които са ги изпуснали, може да видите в следващите редове:

Дженифър Лорънс като Бела от "Здрач"

Актрисата е голям фен на книгите от поредицата "Здрач" и затова когато разбира, че те ще бъдат филмирани, нейните агенти веднага се свързват с продуцентите, за да уговорят превъплъщение на актрисата в образа на Бела. Лорънс обаче не получава ролята, защото продуцентският екип решава, че Джен няма подходящото излъчване, за да изиграе главната женска роля.

Най-впечатляващите превъплъщения в киното - I част

Робин Уилямс като Джак Торънс от "Сиянието"

Трудно ни е да си представим Робин Уилямс от чието лице струеше добрина в ролята на психопата Джак Торънс от "Сиянието", но истината е, че актьорът дълго време е бил фаворит за ролята, но в последния момент Стенли Кубрик решава, че Джак Никълсън ще се справи по-добре с ролята на главния герой - психопата Джак Торънс.

Уил Смит като Джанго от "Джанго без окови"

Уил Смит е първият избор на Тарантино за ролята на Джанго, но актьорът заявява, че режисьорът и сценарист трябва да промени сценария и Джанго да е още по-централен персонаж, защото приемал само "наистина главни роли". Е, Тарантино отказва, а към днешна дата Уил Смит със сигурност съжалява за условието, което е поставил.

Най-впечатляващите превъплъщения в киното - II част

Мерилин Монро като Холи Голайтли от "Закуска в Тифани"

Интересна подробност е, че Труман Капоти си е представял русокосият секс символ да се превъплъти в неговата героиня. Затова и Мерилин Монро наистина е разглеждана като вариант за ролята и дори е извиканата на няколко прослушвания, но в момента, в който се разбира, че Одри Хепбърн е съгласна да изиграе Холи, продуцентите веднага я канят.