Вижте първата част ето тук!

Всеки прави грешки в кариерата си, но докато при мнозина от нас едно недоглеждане, може да доведе до мъмрене от страна на шефа, то при звездите едно грешно решение може да им коства не само тлъст хонорар, но и възможността да изиграят емблематична за съвремието ни филмова роля.

Като второто несъмнено е много по-съкрушително за тях, защото в тази професия една роля, но правилната, е способна да даде най-мощния актьорски тласък, да бележи завинаги кариерата на въпросната личност и да превърне името й от просто популярно в легендарно.

Затова и редица актриси и актьори дори и след години не могат да си простят, че са отказали да се превъплътат в персонажи, които в последствие се превръщат в иконични.

Най-впечатляващите превъплъщения в киното - I част



Нека заедно видим кои са въпросните звезди, кои са ролите, които са отказали, и какви са причините да го направят.

Уил Смит – ролята на Нео в "Матрицата"

Най-впечатляващите превъплъщения в киното - II част

Уил Смит отказва да изиграе Нео, защото не разбира цялостната концепция на лентата, и не мисли, че ще се справи с филмовото превъплъщение, което искат да му поверят.

Когато "Матрицата" става хит и превръща Киану Рийвс в актьор от А-листа, Уил Смит проговаря за отказа си.

Той обаче шокира всички, признавайки, че не съжалява, че е отказал ролята, защото според него не би изиграл Нео толкова добре, колкото Киану. Актьорът допълва, че ако бе приел ролята, филмът не би пожънал успеха, който има днес.

Дана Дилейни - ролята на Кари в "Сексът и градът"

Кинозвезди копират исторически личности

Предполагаме, че и вие като нас ще се изненадате от разкритието, че Сара Джесика Паркър не е била първият избор за ролята на Кари Брадшоу в сериала "Сексът и градът".

Първоначално продуцентите предлагат ролята на актрисата от сериалите "Скрити доказателства" и "Отчаяни съпруги" – Дана Дилейни. Тя обаче категорично отказва, защото се притеснява, че сексуалната тематика, която е неотменна част от ситкома, ще провали имиджа й.

"Не исках да се снимам в шоу, в което толкова се говори за секс", искрена е носителката на две награди "Еми".