Автор
Woman.bg

Звезди, които си купуват последователи в Instagram

През декември миналата година Instagram проведе „чистка“ на акаунти фантоми, появили се в системата му, което доведе и до сериозен спад в броя на последователите на звездни профили.

Най-потърпевш беше акаунтът на самия Instagram, който загуби около 18 милиона от последователите си, но редом с него пострадаха и профили на много звезди като Джъстин Бийбър, Риана и Бионсе.

След злополучния месец декември много популярни личности започнаха да възвръщат броя на последователите си със скоростта на светлината. И вместо да се чудим как се случва това, нека просто признаем, че вероятността феновете им в социалната мрежа да се натрупват срещу символично възнаграждение, е повече от голяма.

Джъстин Бийбър

Той беше сред най-потърпевшите и загуби близо 3.5 милиона последователи. За няма и три месеца обаче, Бийбър си възвърна бройката от преди това и даже я увеличи с над 2 милиона фена.



Ариана Грнаде

Независимо дали компанията, която управлява и поддържа нейния Instagram профил, е закупил милиони последователи или с честен труд е спечелила множеството си фенове, едно е ясно – през последните седмици Ариана Гранде се сдоби с нови 11 милиона последователи. До преди чистката през декември тя имаше едва 21.7 милиона фенове, събирани през годините.



Риана

Профилът Badgalriri е един от най-скандалните в Instagram, заради склонността на собственичката си Риана да качва непристойни снимки и постове. Имаше и куриозен случай, в който акаунтът на певицата беше временно спрян.

Четете още: Спряха Instagram профила на Риана

Освен това, много от нейните последователи я напуснаха, неодобрявайки вулгарните ѝ изблици. От началото на годината обаче тя рязко вдигна броя на феновете си с над 4 милиона...



Селена Гомес

До декември 2014-та Селена се радваше на около 20 милиона последователи, 1.1 милиона от които бяха изтрити. Оттогава цифрата на феновете ѝ в социалната мрежа скочи с над 10 милиона.

Четете още: Селена Гомес: „Хората са зли!“



Бионсе

Същият случай и при Бионсе. Тя дълго и упорито събира своите последователи в Instagram, но се оказа, че няколко милиона фенове се натрупват и за по-малко време – 4-5 месеца например.