Трансформацията от патета без капка стил в лебеди с изящен усет за мода през годините засегна не една или две знаменитости.

Има някои дами в шоубизнеса, които направиха тази промяна забележителна и ако в миналото са ни карали да повдигаме вежди в недоумение от избора им на дрехи и аксесоари, то днес очакваме всяка тяхна светска поява с интерес.

Ето кои са звездите, които успяха да променят стила си за добро:

Виктория Бекъм

Независимо, че още по времето на Спайс Гърлс я познавахме като Пош Спайс, нищо в стила ѝ тогава не оправдаваше прякора ѝ (превод на думата posh - елегантен, шик, луксозен, първокласен). Дълго време Виктория носеше странни материи, кичозни модели рокли, твърде разголени деколтета и смело съчетани животински материи с дръзки цветове. Намеренията ѝ да стане моден дизайнер бяха посрещани с открита подигравка, докато не дойде преломен момент в живота и стила ѝ. В продължение на няколко години видяхме страхотна еволюция в стила на Виктория, а накрая дойде и денят, в който тя напълно застана зад псевдонима Пош (който обаче тя не понася!).

Ким Кардашиян

Ако Виктория Бекъм помогна на Дейвид да подобри начина си на обличане, то в случая с Ким човекът, който изигра решаваща роля в положителната промяна на модния ѝ усет, бе Кание Уест. Някои хора смятат, че Кардашиян все още прекрачва тънката граница между стилно и кичозно, но все пак не може да се отрече напредъкът ѝ.

Анджелина Джоли

В първите години на главозамайващата ѝ кариера Анджелина залагаше на доста странна визия. В стила ѝ се смесваха готически и рокерски мотиви, много черно и кожа, подчертаващи драматичната ѝ особа по не особено женствен начин. Годините полетяха напред, Джоли продължи да трупа слава и да печели любовта на цял свят от почитатели, а с всичко това се промени и модният ѝ усет. Факт е, че черното си остана вечният ѝ фаворит сред цветовете, но дрехите които облича са изискани и безкомпромисно стилни.

Кели Озбърн

Принцесата на рока, прякор появил се благодарение на баща ѝ Ози Озбърн, бе най-мрачното, недоволно, пухкаво и шантаво обличащо се дете в първите редици светски знаменитости. С времето Кели, освен че успя да отслабне и да се разхубави, съумя да захвърли пуберските модни влечения и да се превърне в една от най-стилните млади дами в Холивуд.

Никол Ричи

Дъщерята на Лайнъл Ричи (бивша най-добра приятелка на Парис Хилтън и луда парти особа) днес е позната като една от най-харесваните и копирани светски дами. Това е така благодарение на еволюиралото ѝ чувство за стил, което тя прилежно развива и предава на хората чрез колeкциите си бижута.

Кристина Агилера

Кристина винаги е зашеметявала с невероятния си глас, но не и със стила си. Още в началото на кариерата си тя не обещаваше да се превърне в най-елегантната дама, за която модата означава подчертаване на красотата и личността. Онова, което разколебава съвършената ѝ визия е постоянно променящото ѝ се тегло, с което тя сякаш трудно се справя. В крайна сметка Агилера стана икона на модерната „ретро блондинка“, която се харесва прекалено много, за да попада в капана на сринатото самочувствие. Адмирации за което!