Дами като Анджелина Джоли и Виктория Бекъм са посягали към русо, но за кратко. И слава Богу! И на двете определено им отива тъмната и бляскава коса в естенствени нюанси, която подчертава очарователните им лица и им придава характерност.

Като говорим за характерност, забелязали ли сте как русото може да промени излъчването на една жена? На някои дами то стои великолепно и стилно, но на други изиграва лоша шега и те сякаш губят огромна част от излъчването си, стои им „измито“ и изглеждат твърде неестествено.

По принцип е добре русите нюанси да се избират според цвета на кожата. Според Лудвиг Аудисон, старши фризьор в салон Pierre Michel в Ню Йорк избирането на правилния нюанс на русото е пряко свързано с цвета на лицето. Ето и неговите препоръки:

Руси нюанси за светла кожа

Изберете златисто, ягодово или светло русо. Добавянето на кичури ще направи косата ви по-цветна и интересна и ще се отрази добре и на излъчването на лицето ви. Тъй като сте със светла кожа избягвайте нюанси като бяло, пепелно и червеникаво.

Руси нюанси за средно тъмна кожа

Тъй като лицето ви има повече цвят, можете да добавите и повече цвят на косата. Златистите нюанси са красиви и подходящи, както и бежово русото и дори светло русото. Само не забравяйте да поддържате някои по-топли цветове, за да съответстват на цвета на кожата ви. Пепелните и базирани на оранжево тонове няма да ви подхождат.

Руси нюанси за тъмна кожа

Придържайте се към по-тъмно русите нюанси. И не забравяйте, че не трябва да променяте косата си с повече от два цвята от естествения ви цвят. Ако имате тъмна кожа е много вероятно да имате и тъмна коса. Карамелени или златисти кичури ще стоят прекрасно. Трябва да избягвате нюанси с много бяло, платинено или оранжево, тъй като те ще изглеждат неестествено на тъмната ви кожа.

Но има жени, за които и това желязно правило не работи... Просто защото са родени да бъдат омагьосващи брюнетки. Ето кои са те:

Анджелина Джоли



Ким Кардашиян



Джесика Алба

Анн Хатауей



Дженифър Лав Хюит



Джескиа Бийл



Виктория Бекъм



Лийтън Мийстър