Автор
Woman.bg

Зорница Линдарева: Работя по собствен блог за психология

Зорница Линдарева, която бе сред най-култовите образи в тазгодишното издание на VIP Brother и бе ключов персонаж за сезона, направи публично достояние здравословните си проблеми, свързани с хранително разстройство, дало отпечатък и върху психическото й състояние.

Към днешна дата, Зори вече се е преборила почти напълно с тежкото състояние, в което е била и именно то я е подтикнало да се развива професионално като психолог. Уастието й в риалити формата също е бил своеобразен експеримент за нея, експеримент, който я среща с известната психоложка Ани Владимирова. Тя забелязала заложбите на Линдарева и решила да тества уменията й в тази сфера, като й възложила да отговори като психолог на реални ситуации от онлайн сайта си, пише "Блясък". Зорница се справила блестящо със задачите и това подтикнало Владимирова да й даде поле за изява – ще има собствен блог, в който ще дава съвети от гледната точка на професионален психолог и от тази на пациент.

„Изключително горда съм, че оцениха потенциала ми и съм щастлива, че ще мога да предам горчивия си опит и да помогна на нуждаещите се, при това имам нужната квалификация. Завършвам втората си бакалвърска степен – специалност „Психология“, като сега съм на етап дописване на дипломната ми работа“, споделя Линдарева. Тя неотдавна издържала успешно и стаж при съдебен психолог. Минала е през различни школи на практика, както и на индивидуално обучение при терапевтка с дългогодишен опит във Франция, а също така и по класическа позитивна психология и класическа психоанализа.

Четете още: Зорница Линдарева: Аз съм готина мацка и известна личност!

„Личните ми проблеми, дългогодишното хранително разстройство, всичко това ме подтикна да се задълбоча в тази необятна наука, която е истинско богатство за владеещите я. Интересувам се и от психосоматика – наука, която обяснява произхода на болестите, провокирани от конкретни емоции. Почитателка съм на последователите на Фройд, също така и на един руски квантов физик – Вадим Зеланд, който обяснява как се материализират нещата от духовното в телесното пространство. Не на последно място изучавам и неорахианска психотерапия – тя от своя страна „казва“, че всяка болест е провокирана от мускулни блокажи“, обяснява изключително компетентно брадърката.

„Смятам, че телевизията и медиите като цяло, създават един образ на човека и го вкарват в една социална роля. Тази, която е най-конвертируема и най-продавана. За обществото аз съм в социалната роля на любовница, пияница и луда. Аз обаче имам много други качества, далеч по-позитивни, но не толкова „рейтингови“, завършва Линдарева.