Според астролозите групата, към която принадлежи нашата зодия, е най-ясен индикатор за това дали сънуваното ще се случи или не.

ОГНЕНИ (Овен, Лъв, Стрелец)

Богатата фантазия на огнените знаци може да надмине всеки 3D филм, нужно им е само да се размечтаят… Пророческите им сънища са доста реални и се отнасят най-вече за самите тях. Трябва да обръщат внимание на сънищата свързани с огън, пламъци, светлини, светещи предмети.

Сънищата на лъвовете са доста измамни. Те трябва по-скоро да се вслушват в сънищата на половинката си. Ако Овена сънува любов, тя почти винаги се сбъдва. А при Стрелеца всеки сън, който е свързан с пътуване е пророчески.

ЗЕМНИ (Телец, Дева, Козирог)

По принцип земните зодии, рядко обръщат внимание на това което сънуват. В техните сънища присъстват най-вече хора, растения и животни, пише bulevard.bg. Все пак трябва да се вслушват в тях, защото могат да получат някои отговори на сън, които често са свързани с реални ситуации.

Обикновено значимите сънища на Телците са свързани с хубава храна, облекла и уютен дом. Девите пък пренасят в сънищата своите анализи и желание за подредба, а Козирозите - схемите и плановете си.

ВЪЗДУШНИ (Водолей, Близнаци, Везни)


Рационалните въздушни знаци не са твърде силни в сънуването. Все пак е важно да обръщат внимание на сънищата, свързани с взаимоотношения. Богът на съня си контактува с тях чрез различни символи, схеми, букви и цифри, така че не бива да ги подценяват.

При Водолеите важи следното правило: Ако дълго сте мислили над някаква задача, легнете да поспите и ще се събудите с решение. Близнаците пък са "майстори" на сънищата свързани конкретно с човешките взаимоотношения, които могат да се реализират в действителност. Везните могат да намерят изход от любовните си терзания или пък, да разберат кой ще е техния избраник.

ВОДНИ (Риби, Рак, Скорпион)

Водната група по правило се смята за господар на "сънното царство". Техните сънища са най-конкретни и се отнасят до всички, които ги заобикалят.

Рибите могат да се нарекат "Оракулът на Зодиака" и макар да са малко отнесени, те са способни да разтълкуват и най-заплетените съновидения. Техните пророчески сънища са свързани предимно с любов, деца или различни печалби. Сънищата на Скорпионите имат научно-образователен характер, докато при Раците са свързани с религиозни или кариерни въпроси или пътешествия из далечни земи.