Знаете ли, че числото 7 е най-известното число в света? И това не си го измислям, а цитирам заключение от проучване, проведено между 44 хиляди души.

Седмицата е символ на божественото, на сплотеността. На Изток се смята за късметлийско число, защото звученето му твърде много напомня това на думите „зараждане“ и „живот“. В будизма седем е числото на възход - смята се, че Буда е изкачил този брой стълби при раждането си. В християнството Бог е представян като седмия от шестте лъча на Сътворението.

Чудесата на света са седем, дните от седмицата са седем, има седем смъртни гряха и седем ноти. Има и чисто нов модел смартфон, дело на южнокорейския производител Samsung, носещ познатото име Samsung Galaxy S7, но с едно звучно допълнение – Edge.

В момента Samsung Galaxy S7 Edge е най-голямото чудо в сферата на мобилните устройства и в това успях да се уверя от първа ръка, след като VIVACOM бяха така да любезни да ми предоставят смартфона за двуседмичен тест.



Но аз не бих определила тези две седмици просто като „тест“, а като нещо повече - истинско преживяване!

Чисто по-женски ще споделя, че първото нещо, което грабна окото ми, беше уникалният стилен дизайн на Samsung Galaxy S7 Edge, който комбинира в себе си стъкло и метал. Красота! Златистите отблясъци на панела ме спечелиха от пръв поглед и в съзнанието ми изникна и нарицателното, с което и до днес наричам този смартофон, „Златото ми“.

На размери е по-голям от "брат му" Samsung Galaxy S7 и със сигурност почитателките на по-дребните смартфони ще изпитат известно неудобство от този факт. В обкръжението ми се дочуха и мнения, че смартфонът е типично „мъжки“, че големината му не подхожда на малката и нежна женска ръка, но лично според мен това не е така. Телефонът е тънък и удобен! Голям е, да, но ми се струва, че тенденциите в момента са насочени към създаване на все по-внушителни устройства и в наш интерес ще е да свикваме с тази мисъл.

Нагледно разликата в големината на Samsung Galaxy S7 и Samsung Galaxy S7 Edge

Онова, което веднага разсейва вниманието на всеки критичен поглед върху големината на смартфона, са ярките и красиви цветове, които изпълват екрана. Пиршество от интензивност и свежест на багрите! И тук няма как да не спомена и извития дизайн на дисплея, характерен със заоблените си краища. Ако сравним облия екран при предшественика Samsung Galaxy S6 Edge с този на Samsung Galaxy S7 Edge ще намерим известни разлики. Първият ни изненада с революционна, предимно естетическа наслада, докато вторият обогати това преживяване с още повече функционалности.



Най-голямото предимство на телефона пред всички други, които съм ползвала или тествала досега, е уникалната му камера! Все едно полупрофесионален фотоапарат е вграден в този елегантен смартфон и снимките, които можете да направите са чудесни.

На дневна светлина

Смартфонът предлага доста интересни апликации, някои от които могат директно да се погрижат за здравето и хранителния режим на всеки, който държи да бъде винаги в топ форма. Точно това предлага апликацията S Health, която лесно, бързо и достоверно измерва основни телесни "параметри" като пулс, нива на стрес, кислородна сатурация (пониженото ниво на насищане на хемоглобина с кислород в артериалната кръв води до задух, учестено дишане, отпадналост и рязко прималяване - т.е. важно!) и др.

Освен това, с помощта на апликацията мога да засичам физическата си активност - дневник на тренировката ми, изтичани километри и дори измерване на направените крачки през деня. Всичко това се случва докато нося телефона в себе си - няма нужда да настройвам нещо ръчно. И за едно перфектно влизане във форма за лятото ми се предлага и брояч на калории!

Следващото отличие, което се полага за Samsung Galaxy S7 Edge, е неговата водоустойчивост! Да, правилно разбрахте! Той издържа до 30 минути във вода и дълбочина от 1,5 метра. Освен това е и прахоустойчив.

От своя страна батерията има отлична издържливост (при постоянно включен мобилен интернет и множество проведени разговори от личен и служебен характер батерията издържа доста повече от 24 часа), процесорът е изключително бърз, а екранът с много висока резолюция.

Накратко за добрите и не дотам добрите страни на Samsung Galaxy S7 Edge

Положителна оценка за:
Красив дизайн; Дълго издържаща батерия; Превъзходна камера; Водоустйчивост.

Забележки: Пръстовите отпечатъци, които остават по повърхността на целия смартфон; Апликациите са много, някои дори ненужни; Големината на телефона може да се окаже не по вкуса на всеки.

Не съм специалист и не мога да отбележа останалите качества и технически характеристики на Samsung Galaxy S7 Edge, затова ще спра до тук. Най-важното, което остава за мен е, че имах рядката възможност да прекарам две чудесни седмици заедно с един впечатляващ телефон, който покри, че даже надмина всяко мое очакване.

Моето „злато“ е надежден и красив смартфон, който ще заслужи и вашите адмирации. Ваш ред е да се уверите в това!

ТУК може да разгледате повече подробности за модела