Безброй красици жълти цветове, които се разстилат пред погледа като безбрежно море и създават неописуема гледка – това са полетата с рапица в Луопинг, Китай.

Благодарение на тях и на майсторството на фотографите, които заслужено избират мястото за един от любимите си обекти, малкият окръг става световноизвестен.

Четете още: 20 съвета за пътешественици - II част

В началото на пролетта, когато рапицата разцъфтява в цялата си прелест, полетата се покриват с жълти цветове и „златната“ покривка продължава чак до хоризонта – докъдето ти стига погледът. Това истинско пиршество за зрението се наблюдава от февруари-март до юни, като особено впечатляващи са изгревите.

Четете още: 20 съвета за пътешественици - I част

Цветовите комбинации, които природата създава, превръщат полетата в Луопинг e любима дестинация на все повече туристи. Да се стигне до тях не е трудно, тъй като се намират само на няколко километра извън града. Лесно е и да си осигурите спираща дъха гледка отгоре – достатъчно е да се изкачите на някой от хълмовете, между които се простират безкрайните, покрити със златен цвят полета.



Източник: pateshestvenik.com