Перфектните мигли не са привилегия само на надарените от природата дами, но и на всички, които знаят една или две хитринки по въпроса.

Сигурни ли сте, че знаете достатъчно трикчета, когато използвате спирала? Ние ви предлагаме цели 10!

Освежете спиралата

Ако спиралата ви не е съвсем нова, то тя вече ви създава известни неудобства – сплъстява миглите, изсушава се, рони се... За да я върнете към живот, прибавете няколко капки разтвор за лещи. Разбъркайте добре спиралата с разтвора с помощта на четката, но го направете бавно и внимателно, за да не вкарате прекалено много въздух и да ускорите процеса на повторно засъхване на спиралата.

Изкривете леко четката

Повечето спирала си предлагат с напълно прави четки, които не помагат особено в подчертаването на миглите. Това обаче не е проблем, защото можете лесно да извиете върха на четката и сами. Направете го под 45-градусов ъгъл, който ще ви осигури по-удобно и прецизно нанасяне на продукта.

„Накиснете“ спиралата

Ако спиралата ви е засъхнала леко или пък е стояла твърде дълго на студено, има начин да я върнете в характереното ѝ течно състояние. Потопете за няколко минути тубичката в чаша с гореща вода. И готово!

Използвайте две различни спирали

Най-издържливата комбинация от спирали е следната: един слой спирала за обем (или дължина), последван от слой водоустойчива спирала. Чисти се лесно, но държи дълго. Подчертава всяка мигла, придавайки елегантна извивка.

Бебешка пудра за обем

Този трик е добре познат и изпитан. Ако имате къси и тънки мигли, които не се променят особено след нанасянето на обикновена спирала, то се доверете на бебешката козметика. Нанесете един слой спирала и веднага след това напудрете миглите с бебешка пудра. Накрая нанесете втори слой спирала и се радвайте на ефекта – по-обемни мигли.



Очаквайте продължение.