Днешният ни материал е посветен на съвременните принцеси – красавици със синя кръв, които обаче стоят назад в линията за наследяване на престола и затова не са обременени със задължения към короната.

Това им позволява да не се притесняват дали действията и хобитата им биха накърнили имиджа на кралското семейство, а просто да се радват на привилегиите си, да се забавляват и да се наслаждават на лукса, от който са обградени.

Принцеса Александра, Люксембург

Тя е на 24 години и е единствената дъщеря на Великия херцог на Люксембург Анри и Великата херцогиня Мария Тереза, но тъй като е пета в линията за възкачване на престола, може свободно да се отдаде на голямата си страст – тениса. Красавицата е запалена тенисистка и дори е участвала в тенис турнира Уимбълдън.

Съвсем естествено тя е и добре образована – завършила е университета на францисканските монаси "Стьобенвил" и говори свободно пет езика.

Лейди Амелиа Уиндзор, Великобритания

Тя е само на 20, но вече е една от най-харесваните дами в английския елит. Пра-правнучка е на крал Джордж V и внучка на херцога на Кент и братовчед на Елизабет II – принц Едуард. Амелиа иска да стане журналист и затова през последните години заляга над книгите, но все пак от време на време може да бъде забелязана на някой бал или важно социалното събитие.

Принцеса Сириванавари, Тайланд

Единственото нещо, което би могло да бъде по-привлекателно от екзотична принцеса, е екзотична принцеса с богатство от 35 млрд. долара. Внучка на краля на Тайланд Бумибол Адулядей, тя е приказно богато 27-годишно момиче и известен дизайнер, чиято линия дрехи дефилира по подиумите в Париж и Банкок.

Принцеса Иман, Йордания

Принцеса Иман бин Абдула е най-малката дъщеря на крал Абдула и кралица Раниа от Йордания. Тя е на 20 години и в момента учи в университета в Джорджтаун, Вашингтон, САЩ.

Културата на нейната родина е такава, че на младата дама не ѝ е позволено да се появява често на публични места, но все пак понякога придружава майка си на благотворителни събития.

Принцеса Мария-Олимпия, Гърция

Южната ни съседка вече не е монархия, но внуците и правнуците на последния крал все още носят титла пред името си. Затова и тази русокоса красавица, която е правнучка на последния монарх на Гърция, е не просто Мария-Олимпия, а принцеса Мария-Олимпия.

Семейството ѝ е в Лондон, а 20-годишната русокоска учи графичен дизайн в Ню Йорк и живее наистина бляскав живот, което си личи и от профила ѝ в Instagram, следван от повече от 80, 000 души.

Принцеса Шарлот Казираги, Монако

Двадесет и деветгодишната Шарлот е внучка на Грейс Кели, от която е наследила и изящния си външен вид.

Шарлот завършва Сорбоната и работи в известното лондонско списание Above. Има син, но въпреки това в момента сърцето ѝ е свободно.

Принцеса Сонам, Бутан

Принцеса Сонам е доказателство, че умът и красотата не са взаимно изключващи се. Дъщеря на четвъртия крал на Бутан, тази 33-годишна дама има диплома от Станфорд по международни отношения и магистърска степен по право от Харвардския университет.