Четири градуса южно от екватора, на 20 минути със самолет от Mahé, се намира частният остров Frégate.

Разположен на площ само от 3 кв. мили на частен остров, Фрегате е повече от луксозен курорт.

Със своята невероятна природа, цели седем девствени плажа, всеки покрит от ситен и мек бял пясък и пазен от големи камъни, той се превръща в желана дестинация за всеки един човек.

Природата на Фрегате е уникална. Може да се насладите на почти недокосната зелена джунгла, тюркоазено море и бели пясъчни лагуни. Редки птици, огромни костенурки и невероятна растителност правят това място истински рай!

Четете още: Десислава почива и снима на Сейшелите

Защитата, опазването и грижата за уникалната флора и фауна на острова е основен приоритет за Frégate Island Private.

Курортът разполага със 16 вили и една Presidential Villa, които предлагат на гостите възможността да изпитат лукса на простора, уединението на тропическия остров и прекрасната природа.

Вилите на острова могат да настанят само определен брой гости и това спомага за пълното спокойствие на това райско местенце.

Всяка от тях е построена от махагон и африканско тиково дърво, като по този начин те хармонично се сливат със заобикалящата природа.

The Rock Spa е истнски рай, който се намира на скално плато и предоставя панормна гледка към морето.

Спа центърът обхваща традиционните елементи – въздух, вода, огън и земя. The Rock Spa е уникален - той отхвърля комерсиализацията на марковите спа продукти. И това му дава възможост да предложи истинско спа изживяване, което е вдъхновено изцяло от природата.

Фрегате е обвит и в мистичност – предполага се, че тук спят заровени пиратски съкровища. Не се знае дали съществуват, но със сигурност се усеща вкусът на пиратската тайна.

Четете още: Една незабравима почивка на остров Некер