Вместо стандартна правоъгълна къща един архитект е създал за себе си и съпругата си кръгло жилище, направено от стар силоз за зърно.

Необичайната постройка е с площ едва 31 кв. м., но мебелите се вписват толкова добре в интериора, че помещенията изглеждат просторни.

Архитектът Кристоф Кайзер (Christoph Kaiser) се е специализирал в проектирането на малки жилища. Този път обаче е решил да направи не правоъгълна, а цилиндрична къща (Silo House). За целта купил стар силоз за зърно и го модифицирал, за да се превърне в удобно жилище.

Фасадата на постройката претърпяла известни промени – по поръчка са направени извити прозорци и врати, а гофрираната стоманена обшивка е пребоядисана в бяло, за да отразява лъчите на слънцето. Част от интериора е от орехово дърво – топлите му нюанси придават уют на жилището.

Въпреки скромните размери на Silo House Кайзер е успял да разположи всички необходими предмети вътре компактно и практично. Кухнята, банята и гардеробите са подредени в окръжност. Вита стълба води към уютната спалня с двойно легло. Навън собствениците са засадили няколко лехи, за да допълнят едноцветната бяла фасада.

Още по темата прочетете тук: Малък дом на колела