Автор
Роси Кацарова

Жертва на терора: Смела леля, която умря, за да спаси племенницата си

Една от 22-те жертви на ужасяващия терористичен акт в Манчестър е младата Кели Брюстър от Южен Йоркшир, Англия.

32-годишната дама жертва собствения си живот, за да спаси този на 11-годишната си племенница.



Кели отива на концерта на Ариана Гранде със сестра си Клеър, нейната дъщеря Холи и приятели.

"Когато бомбата избухна, Холи излетя във въздуха, в този момент Кели изтича и скочи върху нея, за да я предпази. Тя направи всичко, което можа, за да спаси момиченцето", сподели приятел на сестрите, които също е бил с тях в ужасната нощ.

Навсякъде е пълно с окървавени хора и трупове и в настъпилия ужас и паника, Клеър, Холи и техните приятели губят Кели.

След атентата Клеър и Холи са в болница, едната със счупен таз, а другата с два счупени крака. Смелата Кели е в неизвестност близо 24 часа.

Семейството ѝ отчаяно търси информация за нея чрез властите и социалните мрежи. Надяват се, че е само ранена и откарана в някоя болница, но за съжаление надеждите им не се оправдават.

"Кели Брюстър не е една от неидентифицираните пациенти в лечебните заведения. Тя е починала при терористичния акт вчера", написа в профила си във Фейсбук приятелят ѝ Иън Уинслоул преди броени часове.

Оказва се, че само ден преди атентата Кели и Иън са капарирали къща, която са възнамерявали да купят.

"Бяхме толкова щастливи и имахме толкова планове и мечти за бъдещето", съкрушено сподели половинката на Кели. "Очакваше ги светло бъдеще, бяха толкова влюбени и решени да изживеят живота си заедно", допълва бащата на Иън.

Четете още: Ограбен живот без време: Това е първата жертва на терористичния акт в Манчестър



Сред ограбените без време животи е и този на 8-годишната Сафи Роуз. Днес властите в Манчестър потвърдиха, че момиченцето е починало. Майката на Сафи е в реанимацията и и все още не знае, че детето ѝ е мъртво.



Сред жертвите на терора е и 15-годишната Оливия Кембъл.

"Почивай в мир, мое прекрасно момиче. Отнеха те от мен прекалено рано, пей с ангелите и продължавай да се усмихваш. Мама те обича", написа майката на жертвата в социалните мрежи.

Четете още:
Героинята на Манчестър: Жената, която спаси 50 деца