Жените обикновено достигат своя връх в заплащането на 34 години, докато заплатата на мъжете търпи развитие по-дълго и достига своя връх на 50 години.

Разликата идва от това, че жените се връщат на работа на непълен работен ден, след като родят дете, сочат данни на Британската служба за национална статистика.

Експертите забелязват, че заплата на двата пола е почти еднаква до 30-годишна възраст. Средната жена печели най-много на 34 години, като взима по 13,19 паунда на час. Докато представителите на силния пол достигат до най-високото стъпало в ценово равнище на около 50 години с приходи от 15, 54 паунда на час.

Изследването показва още, че днес хората трябва да почакат поне едно десетилетие повече, преди да достигнат до пика в кариерата си за разлика от 1970 г. Въпреки това те реално плащат много повече, когато достигнат този връх.

Четете още: Шерил Сандбърг – Facebook, Google и равенство между половете

Разходите в доходите на двата пола е намаляла драстично спрямо 70-те години. През 1975 г. 38-годишният мъж е печелил с 61% повече от една жена. През 2013 г. разликата между сумите на 49-годишна възраст е 49%.