Автор
Woman.bg

Жените нямат по-малко желание за секс от мъжете

В продължение на десетилетия хората вярват, че мъжете са подтиквани от основната нужда "да разпръсват семето си" и желаят да имат много партньорки. Жените пък искат моногамия, а сексуалното им задоволство идва в резултат на емоционална интимност.

Един писател, който изследва женската сексуалност, твърди, че всеки, който смята жените за по-малко похотливи от мъжете, говори нелепици. Даниел Бъргър от Ню Йорк, САЩ, заявява, че теорията, че жените са "биологично програмирани" да бъдат моногамни е пълен мит. Писателят написа книга със заглавие "Какво искат жените: Приключенията на науката за женското желание".

Четете още: 3-те топ ерогенни зони при мъжа

В книгата си той разбива редица митове. В процеса на писане писателят прави изследване, базирано на научни изследвания, които обхващат теориите, че жените искат секс по-малко от мъжете, гледат по-малко порно и това желание е породено от емоционална интимност.

Авторът казва, че изследванията, които изучава, показват, че жените могат да бъдат също толкова диви, колкото и мъжете, когато става дума за секс. Оказва се, че сексуалното желание на жените всъщност е много по-диво и непредсказуемо.

В книгата си той говори за различни изследвания. Едно от тях е върху това какво възбужда жените. "Резултатите показват, че жените се възбуждат от различни видове видеоклипове. Хетеросексуалните жени се възбуждат от голи жени, които правят упражнения, лесбийките обичат да гледат мъжко гей порно", казва Бъргър.

Четете още: Жените посещават все по-често секс шопа

Според него, женската сексуалност е подтискана, за да настъпи баланс и ред в обществото.

"Сексуалността е сила, която трудно може да бъде обуздана. Лесно е да се смята, че по рождение половината от населението, женската половина, има сравнително по-малко желание за секс. Много удобно също е да се мисли, че жените са генетично програмирани да служат за стабилизираща сила", казва писателят.

Източник: БГНЕС